Vraag naar marketing- en communicatieprofessionals stijgt
16-02-2017 12:52:00 | Door: Arjen Westra | hits: 1867 | Tags:

Het aantal vacatures voor marketing- en communicatieprofessionals is in het laatste kwartaal van 2016 gestegen naar 28900. Dat is een stijging van 23 procent ten opzichte van een jaar terug.

In alle regio’s is in meer of mindere mate groei te zien. De provincie Noord-Holland loopt met 8000 vacatures en 21 procent groei voorop, gevolgd door Zuid-Holland (6000 vacatures / +25 procent) en Noord-Brabant (4000 vacatures / +23 procent). Vooral in de regio Amsterdam is er een forse groei in het aantal marketing- en communicatie vacatures. Dat blijkt uit de analyse Trends en ontwikkelingen over het vierde kwartaal van 2016 van Yacht.

De ontwikkeling gaat gelijk op met het herstel van de economie in Nederland. De arbeidsmarkt is weer volop in beweging. Naar verwachting neemt de vraag naar marketing- en communicatieprofessionals ook in 2017 toe. Met name leidinggevenden en managers zijn gewild in deze branche blijkt uit de data van Jobdigger.

Nog wat cijfers: marketing managers (+178 procent) , hoofd marketing en communicatie (+941 procent). Daarnaast is er ook veel vraag naar strategisch communicatieadviseurs (+152 procent) en de meer specialistische functies, zoals een copywriter (+178 procent) of medewerker online communicatie (+291 procent).

Frank de Zwart, commercieel manager bij Yacht: ”De groei in de markt herken ik. Ik zie vooral een groei in de vraag door digitalisering. Voor internetmarketingactiviteiten, zoals de productie van YouTube video’s en vloggen, halen bedrijven en overheidsinstellingen zelf de benodigde expertise in huis. Deze vraag is een mooi begin van een nieuwe groeicyclus in de markt.”

www.yacht.nl
www.jobdigger.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie