Vraag naar online evenementen op Eventbrite vertienvoudigd
07-04-2020 09:12:11 | Door: Saskia van Weert | hits: 10944 | Tags:

Eventbrite, het wereldwijde platform voor ticketing- en eventtechnologie, meldt dat de vraag van consumenten naar online evenementen de afgelopen weken in maart is vertienvoudigd

Dit hangt samen met coronamaatregelen zoals het houden van afstand en het verbod op evenementen. Het aanbod op Eventbrite is de afgelopen weken verdrievoudigd met tienduizenden online evenementen. Denk aan yogaklasjes, workshops zoals kaasproeverijen en huiskamerconcerten die online worden aangeboden.

Anouk ter Haar, European Marketing Manager bij Eventbrite: “De vraag naar online evenementen groeit momenteel harder dan het aanbod. Het biedt een beetje hoop in wat uitdagende tijden zijn voor evenementorganisatoren. Nu we in deze periode afstand van elkaar moeten houden, behoort het organiseren van online evenementen tot de nieuwe mogelijkheden.”

Anouk ter Haar: “We zien op dat bepaalde evenementen snel de overstap kunnen maken. Yoga- en fitnessklasjes gaan over op online en allerlei cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling grijpen hun kans. Verder zien we ook dat steeds meer kleinkunst, muziek en cabaret zich online begint te manifesteren.”

Eventbrite heeft integraties met verschillende videoconferentie- en livestreamtools, bijvoorbeeld Zoom en GoToWebinar. Op die manier is de livestream alleen toegankelijk voor diegenen die zich hebben ingeschreven.

www.eventbrite.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie