Walter Flaat Chief Data Officer Dentsu Aegis, uitrol M1
16-10-2017 09:44:00 | Door: | hits: 2820 | Tags:

Walter Flaat, Managing Director van het in 2015 door Dentsu Aegis Network gelanceerde data-label DAN DNA, wordt benoemd tot Chief Data Officer van Dentsu Aegis Network in Nederland. Hij is als CDO tevens verantwoordelijk voor technologie-ontwikkeling; data governance & privacy, GDPR, data- en technologie partnerships en de integratie met eventuele data-gerelateerde acquisities. Daarnaast wordt hij verantwoordelijk voor het nieuw te lanceren M1.

Chief Data Officer

De afgelopen jaren is het Nederlandse DAN DNA een succesvol initiatief gebleken. DNA krijgt daarom navolging in meerdere Dentsu Aegis Network-landen. Italië, Turkije, Denemarken en Noorwegen kennen inmiddels een eigen DNA – en de verwachting is dat het bureaulabel nog dit jaar in 3 continenten een kantoor zal openen. In Nederland bestaat DNA uit 25 specialisten op gebied van marktonderzoek; DMP & Adtech consultancy; webanalytic; data science; sociologie en gedragswetenschap. In zijn rol als CDO blijft Flaat DAN DNA leiden.

Introductie M1

Daarnaast zal M1 in het eerste kwartaal van 2018 gelanceerd worden in Nederland. M1 is het adresseerbare targetingplatform van het in 2016 door Dentsu Aegis Network geacquireerde Amerikaanse Merkle. M1, waarvan de wereldwijde uitrol in juni werd aangekondigd, richt zich op het direct adresseerbaar bereiken van consumenten.

Nigel Morris, CEO van Dentsu Aegis Network Americas: "Wij ondergaan een transformatie als wereldwijde onderneming. Wij geloven dat de toekomst van onze industrie een gepersonaliseerde en direct adresseerbare is – dat een holistisch begrip van het gedrag en motivaties van mensen vereist. Met de uitrol van M1 in de VS en de geplande wereldwijde uitrol – lopen we voorop bij deze ontwikkeling."

www.dentsuaegisnetwork.nl
www.dandna.nl
www.merkleinc.com/m1

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie