Watermelon lanceert met chatbot platform klantenservice van de toekomst
10-01-2017 09:03:00 | Door: | hits: 4963 | Tags:

Alexander Wijninga en Charl Haas, eigenaars van Watermelon, lanceren op 1 februari de Watermelon Messenger: een innovatief klanteserviceplatform, gebaseerd eop kunstmatige intelligentie.  Met het nieuwe produkt kunnen bedrijven vanuit één overzichtelijk dashboard communiceren via Facebook Messenger, Telegram, chat en e-mail. Later worden daar ook Skype, Line, Twitter, Instagram, WeChat en - zodra dat technisch mogelijk is WhatsApp aan toegevoegd.

Toen ondernemers Wijninga en Haas met Watermelon in 2015 een produkt leverde waarmee WhatsApp door bedrijven gebruikt kon worden om met klanten te communiceren, werd dat een doorslaand succes. WhatsApp sommeerde Watermelon echter te stoppen met hun produkt, met als gevolg een faillisement in 2016. 

Wijninga en Haas besloten de handdoek niet in de ring te gooien en het resultaat is Watermelon. Uniek aan Watermelon Messenger is de chatbot-technologie.

Simpel gezegd: Een geautomatiseerde medewerker kan klanten snel te woord staan en honderden vragen tegelijk beantwoorden. Dit geeft gewone klantenservicemedewerkers de kans om klanten die wel menselijk contact nodig hebben sneller te woord te staan. Lange wachttijden moeten daarmee voorgoed verdwenen zijn. Watermelon heeft in het laatste halfjaar van 2016 al verschillende
kunstmatige intelligente chatbots gemaakt voor bedrijven zoals Randstad, de Zaak en UWV.

1,5 miljoen euro

Watermelon Ventures, het trustfund achter Watermelon Messenger, investeert 1,5 miljoen euro in de ontwikkeling van Watermelon Messenger. Het bedrijf haalde al eerder een substantieel bedrag op bij een particulier investeringsfonds voor de verdere ontwikkeling van de technologie, marktpenetratie binnen de Benelux en de rest van Europa.

De bètaversie van Watermelon Messenger is vanaf 1 februari beschikbaar en gratis (freemium) te gebruiken.

http://www.watermelon.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie