Webinar: Waarom deze Nederlandse bedrijven hun ICT uitbesteden aan Afrika
08-03-2021 15:43:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 10450 | Tags:


Webinar: Waarom deze Nederlandse bedrijven hun ICT uitbesteden aan Afrika

Donderdag 18 maart 2021 | 16:00 - 17:00 uur | Online  

Meld je hier aan


In Nederland is er een toenemend tekort aan IT-professionals, iets wat de mogelijkheden voor het bedrijfsleven beperkt. Door de coronacrisis werken veel mensen thuis, waardoor werken met een internationaal team IT-professionals geen issue meer is. In dit webinar leren we over de samenwerking van meerdere Nederlandse bedrijven met IT-professionals in opkomende IT-hubs in Afrika. Hun verhaal gaat niet alleen over commercieel succes , maar ook over de grote sociale impact die deze samenwerking tussen Europa en Afrika heeft op de Afrikaanse middenklasse.

Je ontdekt meer over de snelgroeiende IT-sector in Afrika , de commerciële voordelen van het uitbesteden van IT-diensten aan Afrika en de bijbehorende sociale impact die deze samenwerking heeft op Afrika. Drie Nederlandse bedrijven zullen hun ervaringen delen met het laten bouwen van software in Afrika. Na afloop is er ruimte voor vragen en discussie .


WAAROM BIJWONEN

  • Ontdek waarom steeds meer Nederlandse bedrijven ervoor gekozen hebben om IT-diensten uit te besteden aan Afrika's groeiende tech hubs.
  • Lees meer over de commerciële voordelen, de dagelijkse realiteit en de positieve impact van het uitbesteden van IT-diensten aan Afrika.
  • Leer uit de eerste hand van Nederlandse bedrijven welke ervaringen ze hebben met het uitbesteden van IT-diensten aan Afrika .


INTERESSANT VOOR

  • IT-bedrijven in het Nederland op zoek naar IT-talent
  • Mkb en start-ups die op zoek zijn naar betrouwbare partners om snel en betaalbaar hun software te bouwen
  • Corporates en overheidsinstellingen die zijn op zoek naar innovatieve opties voor de uitvoering van hun sociale inkoopbeleid


SPREKERS

Ardin Vlot | Chief Inspiration Officer bij Exalio Nederland

Exalio biedt ERP -oplossingen. Het bedrijf werkt sinds oktober 2019 samen met het Nederlands- Ghanese IT-bedrijf Trinity Software Center. Trinity leverde internationale virtuele scrum teams aan Exalio.

Ardin Vlot: “Het begon met een junior ontwikkelaar die naar Nederland kwam om kennis te maken met onze technologie, met zijn Nederlandse collega's en de manier waarop we werken. Hij geeft nu leiding aan een team van drie in Kumasi in Ghana. Vanwege de goede ervaringen met hem hebben we in juli 2020 een tweede scrum team van die mensen ingehuurd op het gebied van low-code. We geven ze een paar maanden de tijd om onze technologie te bestuderen en voegen ze daarna toe aan onze Nederlandse teams voor klanten in de Nederland.”

Ardin Vlot: “We werken nu al meer dan een jaar met Trinity Software. Terugkijkend ben ik erg onder de indruk van hun recruitment proces. Met mijn ervaring als Vice President Software Development bij een grote ERP-leverancier, weet ik hoe moeilijk het is de juiste persoon te vinden. Tot nu toe zijn alle nieuwe medewerkers de juiste persoon op de juiste plaats. Op deze manier werken, betaalt zichzelf uit, ervan uitgaand dat je zelf energie en tijd steekt in een goede introductieperiode.”

Mieke Hoekzema | Coach bijMyna

MYNA is een adviesbureau dat start-ups en scale-ups coaching en tooling biedt om wendbaar en toekomstbestendig te worden aan de hand van de SWARM- methode. Het bureau werkt samen met Incentro's kantoor in Kenia aan softwareontwikkeling en -onderhoud.

Mieke Hoekzema: “Incentro Africa heeft onze tool MYNA.SWARM gebouwd om onze klanten te helpen groeien. Het maakt het werk transparant voor alle medewerkers en zorgt ervoor dat zij de taken kunnen ophalen die het best passen bij hun capaciteiten. Onze verwachting was dat MYNA.SWARM gemakkelijk te gebruiken zou zijn, meertalig en als generiek platform geschikt voor een groot aantal organisaties.”

“We hebben gekozen voor Incentro vanwege hun organisatorische cultuur en de overlap in purpose met de onze: verspreid geluk, zorg voor geweldige werkplekken en schep zelfstandige teams. We zochten naar een team dat echt begrijpt wat ons doel is, niet alleen aan onze eisen voldoet. Al sinds het begin werken met het team in Kenia. Ze zijn echt gefocust op wat we willen creëren. Binnen een scrum team met mij als producteigenaar werkten we samen en ontwikkelden we de software samen. Ik waardeer het virtuele samenwerken en vond het ook fijn om meer te leren over het wonen in Nairobi tijdens de coronalockdown.”

Mark de Groot | Managing director bij Raising Results

Raising Results is full service digital marketing- en servicebureau dat digitale marketingstrategieën ontwikkelt en implementeert.

Mark de Groot: “We zorgen voor meer efficiëntie rondom digitale marketingdiensten voor non- profitorganisaties. We zijn actief sinds 2011 en bedienen meer dan 40 klanten. Raising Results heeft zijn oorsprong in digitale marketing en fondsenwerving. Met deze achtergrond helpen wij goede doelen en de kunst- en cultuursector om de volgende stap in digitale marketing te zetten. Remote ontwikkelaars van Afrikaanse Digitals hebben een volledig nieuwe website gebouwd voor één van de cliënten van Raising Results. Ze helpen ons om onze klanten  te bedienen met technische zaken die de online impact verbeteren.”


Andere sprekers

 

Meld je hier aan voor dit webinar