Winnaars Cross Media Awards 2021
15-09-2021 10:29:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 49874 | Tags:

Tijdens het Cross Media Diner 2021 de Kromhouthal in Amsterdam zijn dinsdag 14 september de winnaars van de Cross Media Awards 2021 bekendgemaakt. Brenda Smith van A.S. Watson is Cross Media Vrouw van het Jaar 2021, zij is de opvolger van Monique Pennings van Jumbo.

De prijzen werden uitgereikt door John Olivieira, voorzitter van de Cross Media Awards Jury.

Twee deeljury's beoordeelden de inzendingen:

Exploitant Jury

Aldo Breed (Kiesjefolders) | Arno de Jong (Nederlandse Loterij) | Carien de Bas (FrieslandCampina) | Jerry Rustveld (Summit Retail Media Group) | Marlene Wickel (Jean Mineur Mediavision) | Michel Palmen (Just Another Network) | Naomi Moezel (DPG Media) | Wing Chee Ng ([M]media)

Bureau Jury

Birgit Zuurveld (Hammerfest) | Bob Postma (Coca-Cola) | Monique Pennings (Jumbo) | Nathalie Gumbs (Mediabrands) | Paul Alberts (BrandBase) | Yasmina Azzamouri (ZIGT) | Willem Albert Bol (Abovo Media)

Prijzen voor elf winnaars 

De elf gelukkige winnaars krijgen de keus tussen twee prijzen, namelijk een gratis strategische sessie met het creatieve team van AGE Media om de mogelijkheden met YouTube in kaart te brengen. Of een gratis channel review & recommendations, waarbij een bestaand YouTube-kanaal volledig wordt geanalyseerd in combinatie met concrete aanbeveling voor de optimalisatie van het kanaal. 

Speciale prijs: ASN Bank

ASN Bank wint een extra prijs, namelijk gratis optimalisatie van vijf bestaande video's op hun YouTube-kanaal voor een optimale distributie met sterk organische groei. Ook deze prijs wordt aangeboden door AGE Media.

Foto's

Foto's van Cross Media Congres en Cross Media Awards staan hier. Deze foto's kunnen rechtenvrij worden gepubliceerd, maar wel met vermelding van www.punkmedia.nl en www.crossmediaawards.nl dan wel www.crossmediacongres.nl

Cross Media Vrouw van het Jaar 2021

Brenda Smith is Director Marketing & Customer Experience bij A.S. Watson, het moederbedrijf van onder meer Kruidvat.

Lees de winnende case hier

De jury: "Brenda Smith is een van de beste marketeers van Nederland, tot nu toe was wellicht niet iedereen in het vak zich daarvan bewust. Zij  heeft de koers van het merk Kruidvat verlegd. In de afgelopen twee jaar is in dat traject een enorme versnelling opgetreden. Kruidvat is in die periode van prijs naar emotie verschoven, gedreven op insights. Alles met betrekking tot merk en communicatie is consquent. En Brenda stuurt dat aan. Brenda Smith; Cross Media Vrouw van het Jaar 2021!"

Ook genomineerd

Cross Media Adverteerder van het Jaar 2021

ASN Bank, voorgedragen door Born05

Lees de winnende case hier

De jury: "ASN Bank, eerst een activistische speler, communiceert nu op een nieuwe, crossmediale manier terwijl duurzaamheid tegelijkertijd wel een centraal thema blijft. De impact is groot en je ziet de bank opeens overal. Heel knap hoe ASN Bank issues adresseert en over de juiste kanalen voor de juiste doelgroepen uitrolt. Daarmee wordt de propositie van ASN Bank perfect vertaald naar crossmedia."

Ook genomineerd

Cross Media Bureau van het Jaar 2021

Vertigo 6

Lees de winnende case hier

De jury: "Vertigo 6 is een sympathieke challenger uit Arnhem. Begonnen met gaming en ontwikkeld tot allround bureau. De groei van Vertigo 6 is fenomenaal – dat trekt zelfs internationaal de aandacht. Dit bureau gaat van begin tot eind met de klant mee en doet daar alles voor. Vertigo 6 werkt met traditionele kanalen, maar ook heel veel met non-traditionele media. Stoere lui. Wat een winnaar!"

Ook genomineerd

 

Cross Media Exploitant van het Jaar 2021

NRC

De jury: "NRC is een relatief kleine speler die zich de propositie kwaliteit heeft toegeëigend en dat als crossmediale uitgever volledig waarmaakt. Een speler die zelfbewust vooroploopt. In 2020 stopte NRC met programmatic advertising en staat daarmee samen met Ster en The New York Times op eenzame hoogte. Een heel gedurfde stap die geweldig uitpakte. Iederéén heeft een podcast, maar NRC doet dat wel fenomenaal goed op zeer hoog niveau. En toch nog even vermeld: de abonneegroei van NRC is indrukwekkend. Wat een winnaar!"

Ook genomineerd

Cross Media Merk van het Jaar 2021

RTL Boulevard

De jury: "RTL Boulevard is begonnen als louter televisie. In het jaar 2020 heeft RTL Boulevard een enorme versnelling doorgemaakt. De content werd breder en de aanpak crossmedialer. RTL Boulevard heeft een robuuste en sterk groeiende aanwezigheid online. Maak dat maar eens iedere dag waar. RTL Boulevard floreert, ook waar het gaat om het aantrekken van adverteerders. RTL Boulevard was een televisieprogramma en groeide uit tot Cross Media Merk van het Jaar 2021."

Ook genomineerd

Cross Media Event van het Jaar 2021

SOCIAL.INC met Wellant Live

De jury: "SOCIAL.INC heeft met Wellant Live een tof event neergezet en dat in korte tijd. Met beperkte middelen is er iets heel groots neergezet met een hoge moeilijkheidsgraad. De doelgroep was heel breed: leerlingen, ouders én medewerkers. Heel knap hoe dit crossmediaal is gedaan en alle doelgroepen naar tevredenheid zijn bediend. De impact was gigantisch."

Ook genomineerd

Cross Media Innovatie van het Jaar 2021

Dentsu met Transavia in-flight delivery

Lees de winnende case hier

De jury: "Dit is een fantastisch idee. Ongelooflijk hoe ze dit logistiek voor elkaar hebben gekregen. Een data-driven innovatie: dit is echt heel nieuw. Nog nooit ergens anders gezien. Out of the box. Mensen willen zelf bepalen wat ze eten. Het past helemaal in hoe wij consumeren. Als dit lukt, kan het bijna overal. Sympathiek, toepasbaar. Een winnnaar!"

Ook genomineerd

Cross Media Case van het Jaar 2021 | GOUD

BrandBase | 300-jarig jubileum in 40.000 stukjes

Lees de winnende case hier

De jury: "Kick-ass. Wat een idee, en dat in B2B. Fuckin' great! Dit idee is heel mooi, helemaal af. Een geweldige case om te lezen, de cijfers zijn fantastisch. Duidelijk, origineel, juist in de kleinheid. Crossmediaal van offline naar online. Dit is ook relatiemarketing. Briljant. Tijdgeest van corona en zorg. Grote stappen, heel knap. Dit brengt interactie mee van de betrokken klanten. Crossmediale kracht wint."

Cross Media Case van het Jaar 2021 | ZILVER

Libelle | Dit is onze zorg

Lees de winnende case hier

De jury: "Dit is ontzettend knap. Iedereen zit in de tijdgeest. Daarmee zijn alle media jouw concurrent en toch lukt het juist Libelle de zorg een gezicht te geven. Niemand heeft corona kunnen claimen, maar Libelle wel. Een oud en vertrouwd merk als Libelle maakt een heel actuele draai. Libelle heeft het onderwerp via alle beschikbare mediatypen geladen. Prachtige Cross Media Case!"

Cross Media Case van het Jaar 2021 | ZILVER

Libelle met Partij kiezen met Libelle

De jury: "Libelle gelooft heilig in een multi-channelaanpak, waarin de op maat gemaakte, relevante content van elk Libelle-kanaal elkaar versterkt en aanvult. Alle content moet volledig aansluiten bij het gedrag van de doelgroep op het betreffende platform, terwijl het DNA van Libelle altijd moeiteloos herkenbaar blijft. Als je dat doet, kunnen er prachtige dingen gebeuren. Bijvoorbeeld dat 67.000 mensen Libelle verkiezen boven de Kieswijzer. Heel knap hoe het merk in deze wordt geactiveerd. De crossmediale aanpak heeft duidelijk bijgedragen aan het succes."


Cross Media Case van het Jaar 2021 | ZILVER

Mindshare.Greenhouse met KPN: Ode aan Nederland

Lees de winnende case hier

De jury: "Heel mooi hoe KPN een positieve draai heeft kunnen maken in een vervelende tijd. Dat hebben ze fantastisch gedaan. Slim hoe KPN de maatschappelijke rol heeft gepakt tijdens corona. Goede timing! Ze waren er snel bij. Deze campagne past perfect in de beweging die het merk KPN aan het maken is: Van ik naar wij en van individuele mogelijkheden naar samen verder komen. Verbondenheid is immers de essentie van het product telecom."

Ook genomineerd

 

---

Een overzicht van alle genomineerden vind je hier.

www.crossmediaawards.nl

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie