XITE lanceert gepersonaliseerde muziektelevisiezender
26-07-2017 10:00:00 | Door: | hits: 8737 | Tags:

Technologisch muziekbedrijf XITE lanceert de eerste gepersonaliseerde muziektelevisiezender ter wereld. De Personalised Music Television-service van het bedrijf, waarmee gebruikers een gepersonaliseerde zender kunnen creëren, is geïntegreerd met de huidige zender bij Ziggo. Hierdoor hoeft de gebruiker niet langer de app op te zoeken in de appstore, maar heeft men met een settopbox direct toegang tot de service via kanaal 25. Hiermee is XITE de eerste aanbieder ter wereld die technologie, muziek en televisie combineert om een brug te slaan tussen de traditionele manier van tv-kijken en het nieuwe digitale on-demand tijdperk.

XITE bracht eind 2015 de Personalised Music Television-service uit als applicatie via aanbieder Ziggo. Door middel van interactiviteit kunnen kijkers hun eigen muziekzender bouwen. Muziekvideo’s kunnen geliked of geskipped worden, waarna de algoritmes van de applicatie steeds beter kunnen inspelen op de voorkeuren van de gebruiker. Daarnaast kan men kiezen uit verschillende bestaande themakanalen als Party Time en Sunday Chill of zelf een muziekkanaal bouwen met het Hear, See, Feel – System. De huidige lineaire zender wordt vervangen door deze applicatie.

De lancering van de gepersonaliseerde zender is een grote stap die een toekomst voor lineaire televisie biedt door de beste eigenschappen van tv en internet met elkaar te combineren. Kijkers worden gebruikers, waardoor het tv-landschap zoals wij die kennen zal veranderen.

Derk Nijssen, CEO & Founder van XITE Networks: “Operators zijn enthousiast om ons product in hun portfolio op te nemen. XITE’s Personalised Music Television service wordt gezien als hét middel om millennials te behouden in het eco-systeem van traditionele operators.”

www.xite.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie