Youfone verwacht binnen drie jaar 160.000 klanten voor nieuwe dienst YoufoneTV
11-09-2017 11:11:00 | Door: | hits: 2799 | Tags:

Maandag 11 september lanceert YoufoneTV, een platform voor OTT-televisie en video on demand. Ceo Valentijn Rensing omschrijft YoufoneTV als een hybride model in de snel veranderende tv-wereld. De kijker bekijkt via een tv-ontvanger of tv app op elke plek in Nederland live tv, video on demand.

Youfone heeft het platform ontwikkeld in samenwerking met Huawei. YoufoneTV wordt tegen lage introductieprijzen aangeboden en verwacht met deze prijsdruk snel marktaandeel op te bouwen. De doelgroep bestaat in eerste instantie vooral onder jongeren, twintigers en dertigers.

Youfone ceo Valentijn Rensing: "We dagen de grote jongens uit."

YoufoneTV werkt via internet met OTT-technologie (over the top) en is beschikbaar voor alle apparaten. De beeldkwaliteit is SD, HD en op het YoufoneTV-platform (op termijn) 4K.

Rensing: "Huawei levert via zijn Cloud Video dienst de onderliggende technologie. Wij hebben bedacht hoe het eruit moest gaan zien en alle content bij elkaar gebracht en gekoppeld. We werken continu aan het verbeteren en integreren van het aanbod."

Youfone verwacht binnen drie jaar al 160.000 klanten voor YoufoneTV te hebben, waaronder ook veel traditionele tv-kijkers.

Rensing: "YoufoneTV is toekomstproof televisie. Een tv-ontvanger voor televisie is over een jaar of drie passé. Dan kijken we via de smart tv app. Die introduceren wij nog dit jaar terwijl je nu al met de tv app voor smartphone en tablet overal tv kijkt waar je maar wilt. Met onze settopbox haken we aan bij de huidige situatie in de huiskamer met als belangrijk verschil: onze tv-ontvanger is zeer compact en sluit je zelf eenvoudig bekabeld of draadloos aan."

Op dit moment is er een beschikbaar aanbod van meer dan 100 zenders. Vanaf januari zijn er ook crime series beschikbaar via Lumière. Steeds worden nieuwe zenders toegevoegd en de video on demand-catalogus verder uitgebreid. Interactieve diensten waar meestal voor moet worden betaald, zoals begin gemist, opnemen en pauzeren, zijn bij YoufoneTV gratis. YoufoneTV biedt ook de maximaal beschikbare internetsnelheid aan (100 Mbit/s) en vaste telefonie.

www.youfone.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie