Ze.nl Summerbody Onderzoek: liever geen bikinifoto's op social media
22-06-2017 14:18:00 | Door: | hits: 2682 | Tags:

Facebook of Instagram: we lijken tegenwoordig bijna álles te delen op social media. Toch delen vrouwen liever géén bikinifoto’s, als het aan de lezeressen van Ze.nl ligt. Dit blijkt uit het Grote Ze.nl Summerbody Onderzoek dat gehouden werd onder ruim 1700 respondenten.

9 op de 10 vrouwen hoeft haar bikinifoto niet op social media, tenzij haar lichaam er voordelig in uitkomt (19,3%) of alleen zichtbaar is voor vrienden (10,1%). Zelfs van de 89 vrouwen die aangaven zéér tevreden te zijn met hun lichaam zou slechts 12 procent een foto in badkleding van zichzelf op social media plaatsen.

Meer dan 50 procent geeft aan onzeker te worden van andere vrouwen in badkleding in het openbaar. Soms zelfs zo erg dat van alle respondenten ruim 28 procent openbare plekken zoals het strand of het zwembad liever vermijdt.
Op social media worden vrouwen wat minder snel onzeker van anderen: ruim 31 procent wordt soms best wel onzeker van andere vrouwen in badkleding op social media en bijna 8 procent geeft aan daar heel erg onzeker over te worden.

www.ze.nl
www.eenmedia.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie