AMBER Alert wil online advertenties bij vermissing kinderen
28-02-2014 14:10:08 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3015 | Tags:

In Duitsland worden internetgebruikers vanaf nu direct geïnformeerd over kindervermissingen via online advertenties. De advertenties verschijnen in apps en op internet. Het is de eerste keer dat in Europa online advertenties worden ingezet voor het vinden van vermiste kinderen. AMBER Alert Nederland roept aanbieders van online advertenties op om het Duitse voorbeeld te volgen.

 

Duitse burgers ontvingen bij een AMBER Alert al een melding via onder andere sociale media (Twitter, Facebook, Pinterest, etc.), radio, TV, SMS en email. Nu komen daar online advertenties bij. Duitsland volgt hiermee het voorbeeld van Amerika, waar in 2012 het Google Child Alert/ AMBER Alert werd toegevoegd aan het AMBER Alert platform. In de Verenigde Staten wordt echter uitsluitend informatie over kindervermissingen getoond als een gebruiker met Google zoekt naar gerelateerde informatie (zoals het woord vermist) en de regio waar een AMBER Alert is afgegeven. Het Duitse AMBER Alert gaat een stap verder: iedereen die zich bevindt in de regio waar een kind wordt vermist, krijgt via online advertenties een foto en informatie van het vermiste kind te zien en wordt gevraagd te helpen in de zoektocht.

 

Ströer Media, een grote speler in outdoor en online advertising, is samen met InitiativeVermissteKinder, de grootste vermiste kinderen organisatie in Duitsland, verantwoordelijk voor het online advertentie-project.

 

"Onderzoek heeft aangetoond dat in 76% van de kinderontvoeringen met een dodelijke afloop het slachtoffer binnen 3 uur om het leven is gebracht. Er moet dus binnen enkele minuten worden gehandeld. Daarvoor zijn AMBER Alerts bedoeld: binnen enkele minuten via ieder mogelijk medium zoals email, SMS, snelwegborden, sociale media, radio en TV mensen oproepen om uit te kijken naar een vermist kind. We doen een beroep op andere providers van online advertenties om dit geweldige initiatief van Ströer te volgen en te zorgen dat mensen ook Nederlandse en Europese AMBER Alerts via online advertenties te zien krijgen," aldus Frank Hoen, oprichter van AMBER Alert Nederland en AMBER Alert Europe.

 

Het nieuwe Duitse online advertentieproject is gepresenteerd in Hamburg tijdens een expert meeting voor politiespecialisten uit verschillende Duitse regio's en aangrenzende landen. Tijdens deze conferentie georganiseerd door InitiatieveVermissteKinder en AMBER Alert Europe bespraken politie experts uit Duitsland, Nederland en Tsjechië, zaken als AMBER Alert criteria, technologische ontwikkelingen, procedures en recente grensoverschrijdende vermissingszaken.

 

www.amberalert.eu

www.amberalertnederland.nl

 

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 

  Cross Media Awards 2014 - Stuur jouw cases in!