Auto Trader en Porsche lanceren PorscheTrader.nl
20-08-2014 14:27:37 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4316 | Tags:

 

Auto Trader en Porsche hebben de handen ineengeslagen wat heeft geleid tot een nieuw occasionplatform: PorscheTrader.nl. Autobedrijven, handelaren en particulieren bieden hier occasions aan voorzien van een onafhankelijk keuringsrapport van een officiële Porsche dealer.

 

Porsche Trader is het eerste occasionplatform dat bij de advertentie een objectief keuringsrapport plaatst. Dit geeft de koper zekerheid en vertrouwen door het inzichtelijk maken van de staat van de Porsche en wordt technische discussies voor de verkoper voorkomen.

 

Jan Wouter Kleinjan, Managing Director Auto Trader & Publisher Auto: “Het initiatief voor Porsche Trader is geboren na het verzoek van Porsche om tot een exclusief occasionplatform voor liefhebbers te komen. Daarbij was er ook de wens om via een aankoopkeuring meerwaarde aan gebruikte Porsches te bieden. Omdat wij de kennis en het multimediale bereik hebben om dit soort unieke ideeën te verwezenlijken, heeft Auto Trader dit succesvol en exclusief voor Porsche gerealiseerd.”

 

De verkoper brengt de occasion naar een officiële Porsche dealer naar keuze, waar deze onderworpen wordt aan een uitgebreide keuring op 80 controlepunten. Er wordt gekeken naar onder meer voertuigdocumentatie, motorruimte, vloeistoffen, banden, staat van in- en exterieur en aandrijving. Ook een proefrit maakt deel uit van de keuring. Op basis van alle 80 punten wordt een objectief rapport, de Porsche Verkoopkeuring, opgesteld zonder waardeoordeel die bij de advertentie wordt geplaatst.

 

De verkoper krijgt samen met het rapport een unieke keuringscode, waarmee hij of zij de advertentie kosteloos exclusief op AutoTrader.nl en PorscheTrader.nl plaatst en er een koppeling wordt gemaakt met het keuringsrapport. De omschrijving en de foto’s zijn van de aanbieder zelf.  

 

De Porsche Verkoopkeuring is twee maanden geldig en kost 199 euro. Hiervan wordt 100 euro gereserveerd voor de koper in de vorm van een waardecheque. Deze is voor zes maanden in te wisselen bij een officieel Porsche Centrum voor het laten uitvoeren van een servicebeurt of voor aanschaf van onderdelen of accessoires. Als de verkoper besluit om de advertentie te verwijderen voordat de Porsche is verkocht, ontvangt hij of zij de 100 euro retour in de vorm van de waardecheque. Inbegrepen in de 199 euro zijn ook de kosten voor het 12 maanden  adverteren op zowel PorscheTrader.nl als AutoTrader.nl ter waarde van 34,75 euro.

 

Door de uitgebreide keuring en het transparante karakter van PorscheTrader.nl biedt dit occasionplatform een ontmoetingsplaats voor serieuze kopers en verkopers. Tevens vereenvoudigd het keuringsrapport het onderling vergelijken van aangeboden Porsches op de website.

 

Het aanbod van Porsche Trader omvat ook de occasions van de Nederlandse Porsche Centra. Deze hebben een sluitende historie, zijn uitgebreid gecheckt en worden geleverd met een jaar fabrieksgarantie.

 

Over Auto Trader

Auto Trader, de oudste en grootste partner voor het automobielbedrijf, is sinds 1992 een begrip in de automotive markt. Auto Trader, van oorsprong een uitgeverij, brengt sindsdien potentiële kopers en verkopers met elkaar in contact. In 1999 startte Auto Trader het online occasionportal AutoTrader.nl. De site biedt kopers de keuze uit meer dan 220.000 nieuwe en gebruikte auto’s, motoren, klassiekers en bedrijfswagens. De website wordt maandelijks meer dan 2 miljoen keer bezocht. Auto Trader is sinds 2008 onderdeel van de Sanoma Media Netherlands groep.

 

www.porschetrader.nl

www.autotrader.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media en marketingcommunicatie