AVRO: Laura Vesters presenteert Atlas - avonturenprogramma in Marokko
23-08-2013 19:58:18 | Door: Nico Scherphuis | hits: 8785 | Tags:

 

Aanstaande maandag start de AVRO met Atlas, een avonturenprogramma dat zich afspeelt in Marokko. In dit programma nemen twee teams van bekende Nederlanders het tegen elkaar - en zichzelf - op tijdens de extreme tocht van 400 km over de historische handelsroute tussen de Sahara in het zuiden van Marokko en Marrakesh, met het Marokkaanse Atlasgebergte als ultieme barrière. De karavaantocht laat in 10 afleveringen de reis door het echte Marokko zien. De presentatie is in handen van Lauren Verster. Atlas is vanaf maandag 26 augustus bij de AVRO te zien op Nederland 3.

 

Peter Lubbers, Media Directeur AVRO: “Met Atlas zet de AVRO haar traditie van kwalitatieve avonturenprogramma’s voort. Na Wie is de Mol?, Ford Boyard en Expeditie Poolcirkel is het nu tijd voor een karavaantocht door het veelzijdige Marokko. Naast adventure heeft ook de lokale cultuur een prominente plaats in dit programma. Deze unieke combinatie maakt dat Atlas een uitstekende aanvulling is op de AVRO-programmering”.

 

 

ATLAS

De Atlas. Een grillig gebergte in het noorden van het Afrikaanse continent. Dit is het land van de nomaden, oases, fata morgana’s en karavanen, dat strekt van de Middellandse Zee tot de Sahara. Onverbiddelijk en wonderschoon; het veelzijdig decor van een spannende survivalstrijd tussen twee prominenten teams die de historische handelsroute over het Atlasgebergte moeten afleggen.

 

BN’ers

Zeilmeisje Laura Dekker, actrice Inge Ipenburg, zangeres Iris Kroes, rapper Darryl, acteur Robert de Hoog en acteur Johnny Kraaijkamp Jr. starten in het midden van het gigantische, opgedroogde meer van Iriki, aan de rand van de Sahara, waar ze worden gedropt. Het samenstellen van de teams doen de kandidaten zelf. Dit is het beginpunt van een survivaltocht, die door souks en pijnboombossen leidt; langs kasba’s en berberdorpen; over zandduinen en de hoge, besneeuwde toppen van het Atlasgebergte. Onderweg komen er op onverwachte momenten nieuwe kandidaten bij en vallen er kandidaten af. Iets waar de aanwezige BN’ers geen weet van hebben. De kandidaten die tijdens de serie erbij komen zijn: actrice Gaby Blaaser, presentator Ron Boszhard, actrice Maryam Hassouni, acteur Mimoun Ouled Radi, model en catwalkcoach Mariana Verkerk en tv-persoonlijkheid Ymke Wieringa. De teams moeten tijdens de tocht zoveel stukjes van de plattegrond van Marrakesh verzamelen die nodig zijn in de finale. Die vindt namelijk in deze mysterieuze en sprookjesachtig stad plaats.

 

Atlas, vanaf maandag 26 augustus bij de AVRO om 20.30 uur op Nederland 3.  

Herhaling elke donderdagavond om 23.00 uur op Nederland 3

atlas.avro.nl 

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie