Bert Habets reageert op jaarcijfers RTL Nederland
06-03-2014 13:41:40 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3199 | Tags:

 Bert Habets, CEO RTL Nederland over de jaarcijfers 2013: "We sluiten 2013 af als het op een na beste jaar in de historie van RTL Nederland. Een prachtige prestatie die we niet hadden kunnen voorspellen, omdat de advertentiemarkt aan het begin van het jaar nog zeer zwak was. Onze krachtige zenders en de investeringen die we blijven doen in programmavernieuwing hebben hun vruchten afgeworpen.

 

Een van die investeringen was RTL Late Night. Een stap waar we lang over hebben nagedacht, want met dit economische tij lag het niet voor de hand om nu invulling te geven aan zo'n belangrijk timeslot. Het lef om het toch te doen, is beloond met de goedkeuring van de kijker en onlangs ook door de vakpers met de toekenning van een TV BEELD voor beste presentator aan Humberto Tan.”

 

Habets vervolgt: “Toch is een sterke core business alleen niet meer genoeg om een mediabedrijf toekomstperspectief te geven. TV is nog steeds het meest succesvolle massamedium, maar de digitalisering van onze samenleving biedt ons ook steeds meer kansen om een 1-op-1 verbinding te maken met de consument. Het is dan ook een bewuste keus om met RTL actief in te spelen op video on demand (VOD). De overname van Videoland was de eerste grote stap in 2013 om in te spelen op de groeiende behoefte van de consument aan zelfregie in het televisiedomein.

 

De tweede grote stap was de bekendmaking van het gezamenlijke VOD initiatief, NLziet, met NPO en SBS. RTL staat sterk, nu en in de toekomst, juist omdat we hebben ingezet op twee diepliggende behoeftes van de consument: vermaakt worden en zelf vermaak zoeken. Met onze krachtige zenders voldoen we aan de eerste en met de inzet op VOD spelen we in op de tweede.”

 

Habets sluit af met de woorden: “Lange, doorwrochte businessplannen zijn niet meer de sleutel tot succes. Onze wereld is in permanente beweging en dat wordt ook van ons gevraagd. Daarom is flexibiliteit van denken en snelheid in handelen cruciaal voor het vervolgen van de succesvolle weg die RTL de laatste zes jaar heeft ingeslagen, waarbij we boven onszelf uit moeten blijven stijgen om de consument te blijven boeien en verrassen.”

 

Januari t/m december 2013  Januari t/m december 2012  Percentage wijziging (%)                    In € x mio

 

Omzet         455                                                      431                                               +5.6

 
EBITA         103                                                        97                                                +6.2

 

 www.rtlnederland.nl  

 

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 

  Cross Media Awards 2014 - Stuur jouw cases in!