Data Facilities opent tweede data center
20-07-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3146 | Tags:

 

Najaar 2014 opent Data Facilities het eerste commerciële data center in de regeringsstad Den Haag. Data Facilities Den Haag (DF2) is gelegen op het bedrijventerrein Forepark en is uitgerust conform moderne veiligheids- en vermogensnormen. Vooruitlopend op deze officiele plechtigheid wordt het data center al per 1 augustus operationeel in gebruik genomen.

 

"DF Den Haag is een belangrijke stap in de uitbreiding van onze data center diensten. Onze regionale strategie heeft inmiddels haar waarde bewezen en wordt hiermee dus verder uitgebouwd ", aldus Savvas Bout, oprichter en CEO Data Facilities.

 

Initieel is Data Facilities Den Haag ingericht voor de huisvesting van 150 racks met de bijhorende stroom- en koel voorzieningen in een streng beveiligde omgeving. Hiermee voldoet ook dit Data Facilities data center aan de hedendaagse (digitale en fysieke) veiligheidsnormen die gesteld worden voor de opslag van persoonsgegevens voor financiële instellingen, overheden en de gezondheidszorg. De dubbel uitgevoerde noodstroom, brandblus- en koelvoorzieningen bieden een uitstekende fundering voor complexe IT omgevingen met 24x7x365 beschikbaarheid.

 

Met de opening van het nieuwe DF2 data center introduceert Data Facilities ook een nieuwe dienst "Twin Data Centers"... ter aanvulling op redundante koelsystemen en noodstroom aggregaten binnen een datacenter is het nu ook mogelijk het data center zelf dubbel uit te voeren: Data Facilities Twin DC: 100% beschikbaarheid van applicaties en servers door het kopieren van gegevens en applicaties op twee fysiek gescheiden locaties: Spijkenisse en Den Haag.

 

 

www.dfbv.net

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie