Esteon.com lanceert huurplatform voor huurwoningen
09-07-2014 07:34:12 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4599 | Tags:

Esteon introduceert het nieuwe slimme vinden van huurwoningen zonder eindeloos te zoeken. Via een intelligent en zelf-lerend online platform wordt geluisterd naar iedere klant. Wat zijn hun individuele woonwensen? Esteon analyseert hun zoekgedrag en zorgt dat zij een huurwoning vinden die aan hun eisen voldoen. Ook voor verhuurders van woonruimte biedt het systeem gebruiksgemak en gerichte matches met potentiële huurders. De dienst is nu beschikbaar voor de steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Haarlem en ‘s-Hertogenbosch.

 

Bij Esteon staat de klant die de huurwoning zoekt centraal: hij hoeft niet te zoeken in een overdadig bestand zoals bij andere aanbodsites maar het zoeksysteem van Esteon neemt hun woonwensen en zoekgedrag als vertrekpunt. Zij kunnen gratis hun woonprofiel met persoonlijke wensen plaatsen en hun woningmatches goed- of afkeuren.

 

Esteon.com is een interactief platform dat door analyse van hun zoekgedrag zorgt dat klanten uitkomen bij beschikbare woonruimte die ze zoeken. Het solide fundament van dit platform is het wetenschappelijk onderzoek naar zoek- en substitutiegedrag van woonconsumenten, uitgevoerd in de periode 2009-2013 door Gijs-Jan Witkamp, die tijdens zijn studie Vastgoedkunde in Groningen Esteon oprichtte.

 

Op basis van het door hem ontwikkelde wiskundige model volgt esteon.com het aanpassingsgedrag van de consument tijdens het zoekproces. Het systeem leert van de input en feedback van de klant en anticipeert op diens individuele woonwensen. Op deze manier krijgt de klant steeds betere matches die leiden tot de ‘ideale’ huurwoning. Bij dit unieke en persoonlijke zoektraject van Esteon.com staat de individuele klant centraal.

 

Het aanmeld proces gebeurt binnen enkele minuten. De woningzoekende maakt een account aan waarin hij o.a. zijn persoonlijke matches kan zien, kan reageren, direct bezichtigingen inplannen en vrienden kan uitnodigen om ook te gaan zoeken.

 

Ook aanbieders kunnen snel hun beschikbare woonruimte op de interactieve website Esteon.com plaatsen. Particuliere verhuurders en professionele aanbieders als makelaars, beheerders en corporaties kunnen in hun account de belangstelling voor hun woningen volgen, huurdersprofielen inzien en direct bezichtigingen inplannen. De professionele klantenservice zorgt voor een extra positieve ervaring.

 

Esteon.com hanteert een no cure, no pay systeem: dus klanten betalen alleen als er een match is en het huurcontract is getekend.

 

 

www.esteon.com

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media en marketingcommunicatie