FONK ontwikkelt multitouch platform voor hulp bij autoschade
23-09-2013 11:06:14 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3113 | Tags:

De Amsterdamse startup Fixico lanceert vandaag een platform, dat het herstelproces van autoschade voor zowel consument als schadehersteller aanzienlijk versimpelt. Het multitouch platform is toegankelijk via een iPhone- en een web applicatie. De innovatieve oplossing is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Fixico en mobile agency FONK.

 

Het platform is het antwoord op veel gestelde vragen: waar kun je een deuk, een kras in de lak of brandgat in de bekleding van je auto het beste laten herstellen?

 

Sneller overzicht
De juiste schedehersteller vinden is een lastige klus: rondzoeken op internet geeft een onduidelijk beeld van willekeurige partijen. De oplossing van Fixico koppelt de consument aan de juiste garage door inzicht te geven in kwaliteit, prijs- en serviceniveau. Met de iPhone app of op fixico.nl kan de gebruiker drie zelfgemaakte digitale foto’s versturen aan aangesloten partijen, BOVAG of FOCWA erkende garages. Binnen 24 uur ontvangt de klant drie offertes van deze erkende schadeherstellers. Op basis daarvan kan de consument een garage selecteren en direct via de app een afspraak maken. Fixico controleert de aanvraag en bevestigt telefonisch de afspraak aan de gebruiker.

 

Prijswinnende apps
Erik-Jan Bijvank,
partner FONK: “We werken graag samen met startups. Het is zeer motiverend om nieuwe toepassingen te bedenken in bestaande, vastzittende markten. Door gebruik te maken van onze ruime ervaring met het mobiele kanaal hebben wij in samenwerking met Fixico dit multitouch platform kunnen ontwikkelen.”

 

Niels de Keizer, creative director en partner FONK: “Eerder hebben we voor de startups 22tracks en Maily innovatieve, prijswinnende apps gemaakt. Dit nieuwe platform van Fixico heeft een toegankelijk design en hoog gebruiksgemak. Wij verwachten dat dit net zo succesvol zal zijn als de apps die we voor andere startups ontwikkelden.”

 

https://itunes.apple.com/us/app/fixico/id688820856?ls=1&mt=8

http://fixico.nl

www.fonkmobile.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie