FrieslandCampina en Voedselbanken Nederland intensiveren samenwerking
02-06-2014 15:25:17 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3301 | Tags:

Zuivelonderneming FrieslandCampina Nederland en de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken kondigen vandaag aan hun samenwerking te intensiveren. Het doel van de samenwerking is om mensen die onder de armoedegrens leven te voorzien van zuivelproducten. FrieslandCampina levert circa een miljoen zuivelproducten per jaar aan de voedselbanken. Als partner van Voedselbanken Nederland neemt de coöperatieve onderneming de logistieke kosten over, waardoor een betere verspreiding van de zuivelproducten over de voedselbanken in Nederland mogelijk is. Daarnaast wordt expertise op het gebied van voedselveiligheid, kwaliteitsborging en gezonde voeding beschikbaar gesteld.

 

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De Vereniging van Voedselbanken Nederland, waarbij 149 voedselbanken zijn aangesloten, helpt een klein gedeelte van deze groep door het verstrekken van voedselpakketten. Ruim 70% van de voedselbankklanten is voedselonzeker. Dit betekent dat deze mensen niet altijd de mogelijkheid hebben om voldoende of gezond en gevarieerd te eten. Wat hun voedingsinname betreft zijn voedselbankklanten voor een groot deel afhankelijk van wat ze wekelijks in hun voedselpakket krijgen.

 

 

Voedingswaarde naar een hoger niveau

Leo Wijnbelt, voorzitter van Voedselbanken Nederland: "De voedselbanken in Nederland spannen zich al een geruime tijd in om meer gezonde producten in de voedselpakketten te krijgen. Gisteren is met Wereldmelkdag , een initiatief van de wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties, nog eens gewezen op het belang van zuivel als onderdeel van een gebalanceerd voedingspatroon. Zuivel bevat van nature belangrijke voedingstoffen zoals eiwitten, vitaminen B2, B12 en calcium. De continue aanvoer van zuivelproducten naar alle voedselbanken van Nederland is daarom een belangrijke vervolgstap in de reeds bestaande samenwerking met FrieslandCampina."

 

Bijdrage aan beschikbaarheid gezonde voeding

Bas van den Berg, Managing Director van FrieslandCampina Nederland: "Het beschikbaar stellen van zuivelproducten met belangrijke voedingstoffen voor brede bevolkingsgroepen is een centrale doelstelling van onze organisatie. Mede door het overnemen van de logistieke kosten en het beschikbaar stellen van ons logistieke netwerk kunnen nog meer mensen, die helaas gebruik moeten maken van een voedselbank, bereikt worden dan dat tot nu toe mogelijk was." De Voedselbanken ondersteunen circa 35.000 gezinnen in Nederland. FrieslandCampina Nederland en Voedselbanken Nederland zetten deze intensievere samenwerking in voor de komende twee jaar.

 

www.frieslandcampina.nl

www.voedselbankennederland.nl

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie