Herbalife: Bijna 30% Nederlanders aan de slag om zomerfit te worden
16-04-2014 14:51:58 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5330 | Tags:

 

Uit onderzoek uitgevoerd door Herbalife, een wereldwijd opererend voedingsbedrijf, blijkt dat 61 procent van de ondervraagde Nederlanders strak en fit de zomer door wil. Ongeveer de helft van deze groep zorgt ervoor dat zij het hele jaar fit zijn, terwijl de andere helft persoonlijke doelen heeft om zomerfit te zijn. Van de mensen die aan de slag gaan om in het zonneseizoen lekker in hun vel te zitten, verwezenlijkt slechts één kwart ieder jaar hun doelen. Deze worden opzij geschoven omdat ze een coach of buddy missen, 'gewoon geen zin' hebben, er simpelweg niet aan beginnen of snel resultaat missen. Herbalife introduceert daarom de Zomerfit Challenge, een op maat gemaakt programma voor mensen die zomerfit willen worden: www.ZomerfitChallenge.nl.

 

Klaar voor de zomer? Af!

Van de respondenten met specifieke doelen om de zomer net wat strakker, slanker of gespierder te starten, gaat de grote meerderheid (60 procent) aan de slag zodra het lentezonnetje voor het eerst schijnt. Ongeveer 17 procent begint twee maanden van tevoren en de laatste 23 procent start één maand voor de zomer om lekker in hun vel te zitten. Vooral vrouwen gaan speciaal voor de zomer aan de slag om zich fit te voelen: 51 procent van de mannen zorgt er namelijk voor dat ze het hele jaar fit zijn, terwijl 41 procent van de vrouwen hetzelfde doet.

 

Maar wat verstaan mensen eigenlijk onder een goed, fit en strak gevoel voor de zomer? Niet slanker, iets strakker of net wat gespierder zijn, maar vooral tevreden zijn met zichzelf (59 procent) en genoeg energie hebben (55 procent). Een goede conditie wordt ook door 46 procent van de respondenten aangewezen als hét zomergevoel. Toch haalt slechts 25 procent van de mensen met zomerfit-idealen ieder jaar hun doelen, terwijl de helft ze soms wel, maar soms ook niet verwezenlijkt.

 

Goed aan de slag

De onderzoeksresultaten laten zien dat de meeste mensen zich richten op gevarieerd en gezond eten (58 procent) en veel sporten en bewegen (50 procent). Ook voeding- en vitaminesupplementen doen het goed: 15 procent van de mensen maakt hier gebruik van. Er zijn echter ook verschillende en vooral meerdere redenen waarom mensen hun zonnige doelen voor een goed en fit gevoel laten varen. Meer dan de helft van de ondervraagde Nederlanders geeft aan 'gewoon geen zin' te hebben en nog eens 35 procent begint er simpelweg niet aan. Bijna 30 procent zou graag samen met iemand aan de slag gaan, maar heeft geen buddy of coach om mee samen te werken. Nog eens 19 procent mist snel resultaat en besluit er dan maar mee te stoppen.

 

Samen aan de slag

Nederlanders werken graag samen met een buddy of coach voor een zomerfit gevoel en veel van de ondervraagden willen ook graag samen met bekende Nederlanders aan de slag! Maar liefst 34 procent van de respondenten die een BN'er als coach of buddy zou willen, zou ervoor kiezen om met oud-topsporter Dennis van der Geest te werken. Het lijkt er echter op dat veel Nederlanders vooral ook willen lachen tijdens hun voorbereidingen op de zomer: met 13 procent en 12 procent respectievelijk, zijn ook Britt Dekker en Paul de Leeuw populaire buddies!

 

Word wél zomerfit!
Samen met iemand aan de slag gaan lijkt een goede motivatie voor mensen om hun zomerfitheid wel te behalen, maar daarbij is het ook belangrijk om realistisch te zijn. Goede voeding, voldoende sporten en sterke coaching zijn belangrijk om doelen te stellen en om resultaat te boeken. Daarom start Herbalife vanaf morgen met de Zomerfit Challenge. Dit programma wordt uitgerold door Distributeurs, waarbij zij hun klanten gedurende één, twee of drie maanden met behulp van persoonlijke coaching, klaarstomen voor een zomers en fit gevoel. Twee kilo eraf of juist tien? Een betere conditie of iets meer spiermassa opbouwen? Tijdens de Zomerfit Challenge helpt een coach met het opstellen én behalen van doelen door te helpen met sport en voeding!

 

www.herbalife.nl

www.zomerfitchallenge.nl

 

 

Banner