Het FD lanceert FD Energie Pro, digitale uitgave voor energieprofessionals
30-05-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4017 | Tags:

Het Financieele Dagblad lanceert vandaag een nieuwe digitale uitgave voor lezers die zich professioneel met het energievraagstuk bezighouden. FD Energie Pro biedt wekelijks een gebalanceerde mix van interviews, duiding, achtergrondinformatie en commentaar bij actuele ontwikkelingen in de energiewereld. Het FD heeft de ambitie om FD Energie Pro te laten uitgroeien tot hét toonaangevende energiemedium in Nederland.

 

FD Energie Pro is de tweede in een reeks van gespecialiseerde digitale publicaties voor professionals. In november 2013 werd FD Pensioen Pro geïntroduceerd. Niche-publicaties passen in de strategie van Het FD om lezersinkomsten te laten groeien. Het FD kiest ervoor om de domeinen waarin het reeds een sterke journalistieke positie heeft verder uit te bouwen middels Pro-uitgaven.

 

"Energie is een belangrijk economisch en maatschappelijk thema", zegt Jan Bonjer, hoofdredacteur van Het FD. "We bereiken via de krant en de website al veel energieprofessionals. Voor die doelgroep gaan we nu nog meer overzicht, inzicht en vooruitzicht bieden, en dat gaan we doen met FD Energie Pro."

 

Voor FD Energie Pro is een aparte, compacte redactie opgezet, die diepgravende artikelen over een veelheid aan energievraagstukken schrijft. Ook vindt er kruisbestuiving plaats tussen de redactie van FD Energie Pro en de gespecialiseerde energieredacteuren van Het FD.

 

De artikelen zijn exclusief voor abonnees van FD Energie Pro en zijn niet eerder verschenen in Het Financieele Dagblad of op www.fd.nl. Het omgekeerde geldt wel: de website van FD Energie Pro brengt een continue stroom energiegerelateerde nieuwsartikelen afkomstig van www.fd.nl. Met FD Energie Pro zijn lezers dus volledig geïnformeerd op energiegebied.

 

FD Energie Pro verschijnt voortaan iedere dinsdag en is bedoeld voor vakspecialisten in de energiewereld: Ondernemers in (duurzame) energie, bestuurders en managers van energiebedrijven en energieintensieve industrieën, (olie)handelaren, energiejuristen, adviseurs, beleidsmakers, etc. FD Energie Pro wil deze doelgroep nieuwe inzichten en analyses bieden, en inspirerende reportages en interviews, gericht op hoe energie zich in de toekomst zal ontwikkelen.

 

FD Energie Pro wil ook hét podium zijn waarop spelers uit de energiewereld elkaar virtueel ontmoeten en discussiëren. Artikelen kunnen van commentaar worden voorzien, en worden gedeeld via sociale netwerken als LinkedIn, Twitter en Facebook.

 

De website van FD Energie Pro is ontworpen volgens de principes van het zogenoemde ‘responsive design’, wat wil zeggen dat de vormgeving zich automatisch aanpast aan het apparaat. FD Energie Pro is daardoor op de desktop, tablet én smartphone perfect leesbaar.

 

Over Het Financieele Dagblad

Het Financieele Dagblad is uitgegroeid tot dé nieuws- en inspiratiebron die op elk moment van de dag financieel-economische betekenis geeft aan ontwikkelingen in de wereld. Het Financieele Dagblad loopt voorop in digitale ontwikkelingen en de innovatieve nieuwsmerken bieden kwalitatieve journalistiek aan ondernemende mensen in Nederland, zowel zakelijk als privé.

 

Over FD Mediagroep

FD Mediagroep is de meest vooraanstaande nieuws- en informatiedienstverlener voor ondernemend Nederland. Grote pijlers zijn de twee krachtige, journalistieke nieuwsmerken Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio. De redacties weten dagelijks met topjournalistiek en 'need to know' content een krachtige groep van professionals, zakelijke beslissers en welstandigen aan zich te binden. Fondsnieuws is het grootste journalistieke platform voor beleggingsprofessionals in Nederland, Company.info geeft altijd real time toegang tot actuele bedrijfs- en prospectinformatie en RedactiePartners produceert custom media producten voor zowel interne als externe communicatievraagstukken.

 

www.energiepro.fd.nl

www.fdmediagroep.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie