Infostrada Sports Host Broadcast partner EYOF Utrecht 2013
10-07-2013 20:43:24 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4231 | Tags:

Infostrada Sports, het toonaangevende full service sport- en mediabedrijf, heeft vandaag een productieovereenkomst getekend met het European Youth Olympic Festival (EYOF) Utrecht 2013. Als Host Broadcast partner van EYOF Utrecht 2013 is Infostrada Sports verantwoordelijk voor de (TV) productie van het evenement en verzorgt het de Event Media Services.

 

Vanaf 14 juli vormt Utrecht het decor van het European Youth Olympic Festival (EYOF). Dit tweejaarlijkse evenement (met winter- en zomereditie) biedt de Olympische helden van de toekomst een podium om nu al te schitteren. Ongeveer 2300 talentvolle Europese sporters van 13 t/m tot 18 jaar strijden in negen verschillende sporten om de medailles. In 1991 was in Brussel de première van het EYOF en twee jaar later kwam het evenement voor het eerst naar Nederland toen Valkenswaard de gastheer was. Van 14 tot en met 19 juli is Nederland met Utrecht als gaststad dus voor de tweede keer gastheer van dit Olympische evenement.

 

Infostrada Sports verzorgt vanaf de openingsceremonie op zondag 14 juli in stadion Galgenwaard de productie en registratie van het evenement. De productie (voor TV en online) zal onder meer bestaan uit een live registratie van zowel de openingsceremonie als van verschillende sporten. Daarnaast verzorgt Infostrada Sports dagelijkse VOD clips en produceert het programma's waarin de hoogtepunten van het evenement aan bod komen.

 

Infostrada Sports levert verder vanuit haar Sports Event Services de biografieën van alle aanwezige atleten en is tijdens het evenement verantwoordelijk voor de Event News Service. Infostrada Sports stuurt een uitgebreid team van sportjournalisten naar het evenement die de media dagelijks van onder andere voor- en nabeschouwingen, quotes van atleten en hoogtepunten van persconferenties zal voorzien.

 

Danny Menken, CEO Infostrada Sports: “We zijn trots dat EYOF Utrecht 2013 Infostrada Sports heeft uitgekozen als Host Broadcast partner. Het is voor Infostrada Sports een unieke kans om dit prachtige evenement, dat in onze achtertuin plaatsvindt, met onze productie een Europees podium te bieden. Eerder dit jaar hebben wij ook al een groot datacontract afgesloten met het IOC waarbij Infostrada Sports tot en met de Olympische Spelen van 2020 onder meer biografieën, historische resultaten en records gaat leveren. Daarnaast zijn ook vele Nationale Olympische Comités klant van onze Data Services. Infostrada Sports maakt haar Olympische ambities op deze manier steeds meer waar."

 

Henny Smorenburg, CEO Stichting EYOF 2013 Utrecht: " Wij zijn er trots op dat we een professionele partner als Infostrada Sports aan ons hebben kunnen binden. We zijn er hierdoor van verzekerd dat we ons prachtige festival op de beste manier voor het voetlicht gaan brengen."

 

www.infostradasports.com    

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie. Job postings gratis