Kim van Kooten in hartverscheurend liefdesdrama Onder het Hart - start opnamen 13 januari
06-01-2014 13:31:55 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3811 | Tags:

Op 13 januari starten de opnamen van de nieuwe Nederlandse film ONDER HET HART waarin Kim van Kooten en Koen de Graeve de hoofdrollen vertolken. Nicole van Kilsdonk regisseert dit anders dan anders- liefdesdrama. Met een serieus thema, tegendraadse dialogen en een lichte, humoristische ondertoon. Het grootste gedeelte wordt gedraaid in Breda, waarvoor producent Waterland Film een samenwerking met de gemeente is aangegaan. Daarnaast zullen de opnames plaatsvinden in Zaandam, Emmen en Poppel (België). Onder het Hart gaat oktober 2014 in première.

 

Onder het Hart
Onder het Hart gaat over Masha (Kim van Kooten), een biologe van 37 jaar, niet op haar mondje gevallen en vaker gekwetst in de liefde. Zij ontmoet Luuk (Koen De Graeve), een gedreven huisarts van 47 jaar met twee tienerdochters en met, redelijk recent, een ex-vrouw (Lies Visschedijk). Tijdens een bezoekje aan een vlindertuin loopt hij door een onhandige manoeuvre de vrouw van zijn dromen tegen het lijf: Masha, die in die vlindertuin werkt. De aantrekkingskracht tussen de twee is onweerstaanbaar. De oplaaiende verliefdheid overvalt niet alleen het koppel. Luuks dochters hebben grote moeite om hun vaders nieuwe vriendin te accepteren en ze hebben last van een loyaliteitsconflict omdat ze niet willen kiezen tussen hun ouders. De moeder wil de nieuwe situatie én haar plaatsvervangster niet accepteren. Ondanks de spanningen in het gezin zetten Luuk en Masha de stap om samen een nieuw leven op te bouwen. Uitgerekend dan slaat het noodlot toe.

 

Onder het Hart is een origineel verhaal over de weerbarstigheid en broosheid van een liefdesrelatie. Een verhaal met impact, met grappige details en ontwapenende momenten. De passie van Luuk en Masha is oncontroleerbaar: pril en overrompelend, eindigend in  hartverscheurend liefdesverdriet. De film is vaak licht van toon. En die toon verleidt de kijker, neemt hem mee en ontroert hem.

 

Kim van Kooten en Koen De Graeve
Onder het Hart  is net als bijvoorbeeld Terms of Endearment uit het leven gegrepen, met personages van vlees en bloed. Daarom castte regisseur Van Kilsdonk de acteurs Kim van Kooten en Koen de Graeve. Kim van Kooten schakelt schijnbaar moeiteloos tussen komedie (Alles is Familie) en serieus drama (Het Diner). De Vlaamse acteurKoen de Graeve brak internationaal door in de arthousehit De Helaasheid der Dingen (The Misfortunates), was eerder te zien in de thriller Loft en liet zich van zijn romantische kant zien in Zot van A., de Belgische remake van het door Van Kooten geschreven Alles is Liefde.

 

Belangrijke bijrollen in Onder het Hart zijn voor o.a. Frank Lammers (De Marathon en Nachtrit), Lies Visschedijk (Soof en Boven is het Stil) en Frieda Pittoors (Knetter en Brownian Movement).

 

Scenario en regie
Regisseur Nicole van Kilsdonk won de Cinekid Award met haar ontwapenende jeugdfilm Patatje Oorlog en maakte met Richting West een filmisch essay over het leven en de liefde van een alleenstaande dertiger in de grote stad. Daarvoor gooide ze hoge ogen met de telefilms Zadelpijn en Ochtendzwemmers en bewees ze ook uitstekend met jonge acteurs uit de voeten te kunnen in het succesvolle puberdrama Hoe Overleef Ik Mezelf? Van Kilsdonk won een Gouden Kalf voor haar tv-drama Deining. Het scenario van Onder het Hart is geschreven door Peer Wittenbols, een bekend toneelschrijver. Wittenbols werd tweemaal genomineerd voor de Nederlands-Vlaamse Toneelschrijfprijs en publiceerde daarnaast twee dichtbundels. Dit is zijn debuut als filmscenarist.

 

De film wordt geproduceerd door Waterland Film (Kauwboy, Rundskop, De Geheimen van Barslet) met coproducent A Private View (België) en gedistribueerd door Just Film Distribution.

 

De opnamen vinden van 13 januari tot eind februari 2014 plaats in onder meer Breda, Zaandam, Emmen en Poppel (België).

 

www.triplepentertainment.nl

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie