Kleding.nl lanceert Fashiola UK
12-05-2014 10:48:23 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3492 | Tags:

Het Nederlandse bedrijf Kleding.nl is deze week in Groot-Brittannië van start gegaan met Fashiola.co.uk. Vorig jaar werd ook al met succes naar Duitsland uitgebreid. De kleding zoekmachine doorzoekt ruim 650.000 producten van de belangrijkste Britse online kledingwinkels.

 

Online fashion vertegenwoordigt een marktwaarde 6,9 miljard pond in Groot-Brittannië. Er zijn honderden Britse online kledingwinkels met zeer divers, maar ook heel specifiek aanbod. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan het in Nederland niet veel voorkomende schooluniformen segment, dat in Groot-Brittannië een markt op zich is.

 

"Wij combineren een groot deel van dit productaanbod op Fashiola.co.uk, waardoor we alle merken, prijzen en beschikbare kleding doorzoekbaar maken." Aldus directeur Peter Langenkamp. "We hebben Britse medewerkers in ons team, om ons zo goed mogelijk te kunnen vertegenwoordigen. Er zijn maanden van voorbereiding aan voorafgegaan. De press release die we met PR-agency EdenCancan uitvoeren is onze grootste tot nu toe."

 

In Nederland werd met Kleding.nl in het eerste bestaansjaar ruim 7,5 miljoen omzet gegenereerd voor de aangesloten winkels. In 2013 groeide de omzet naar ruim 10 miljoen, mede dankzij de uitbreiding naar Duitsland. Er wordt voor 2014 een omzetgroei van tenminste 35% geprognotiseerd. Inmiddels worden ook de voorbereidingen getroffen voor uitbreiding naar Spanje en Frankrijk. Fashiola is de internationale merknaam van het in 2012 opgerichte bedrijf.

 

In totaal zijn er bij de lancering van Fashiola.co.uk meer dan 650.000 artikelen van ruim 80 webshops doorzoekbaar. Dit aanbod wordt nog dagelijks uitgebreid.

www.kleding.nl

www.fashiola.de

www.fashiola.co.uk

 

 

 

Banner