Licent Academy en Quadia lanceren TaxTalks
16-03-2014 21:43:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5045 | Tags:

De vraag naar online permanente educatie neemt ook in de fiscale wereld snel toe. Techniek maakt steeds meer mogelijk. In samenwerking met het Hilversumse bedrijf Quadia Online Video ontwikkelde Licent Academy een nieuw format voor fiscale webinars die niet alleen in vaktechnisch opzicht, maar ook qua productie en techniek hoogwaardig zijn. Het eerste product binnen dit format is Tax Talks; een tweewekelijks webinar met actualiteit en verdieping op academisch niveau. Taxence had een vraaggesprek met Nico Verspaget (Quadia) en Philip Ruys (Licent).Quadia zocht al enige tijd een partner om online permanente educatie te ontwikkelen voor onder meer fiscalisten, juristen en accountants. ‘Wij ontwikkelen en produceren al langer webinars voor onder meer de medische wereld, waar permanente educatie ook beschouwd wordt als een eerste levensbehoefte’, aldus Verspaget. Zijn bedrijf won onlangs de Health Media Award met het programma ‘Breast Cancer TV’ en produceert interactieve webinars voor onder meer ABN Amro. Vanuit een studio in Hilversum of op locatie. ‘We hebben uitstekende technische faciliteiten om dit te kunnen doen en we beschikken over de benodigde expertise om dit goed te kunnen produceren. Samen met Licent zijn we in staat webinars te maken die inhoudelijk aansluiten bij de kennisbehoefte van professionals.’

 

What’s new?

Er zijn al partijen die fiscale webinars aanbieden; wat maakt dit anders? Ruys: ‘Dat klopt, soms worden de webinars zelfs gratis aangeboden. Maar wij denken dat de markt toe is aan iets nieuws. Wij doen geen enkele concessie aan kwaliteit, wat inhoud en vorm betreft. We brengen analyses van de laatste ontwikkelingen in onder meer de fiscale rechtspraak en verdiepende onderwerpen, met verschillende sprekers. Dat maakt de webinars aantrekkelijker om naar te kijken en levert dus een hoger leerrendement op. Daarnaast de frequentie: we maken eens in de twee weken een uitzending en als er voldoende aanleiding is zelfs vaker. Je kunt er dus op rekenen dat je op de hoogte blijft als je Tax Talks kijkt, live op donderdagavond of ‘on demand’, dat wil zeggen waar en wanneer je maar wilt, op elk apparaat met een internetverbinding’.

 

 

Binnenkort van start

Een groot aantal ervaren vakspecialisten en hoogleraren heeft al medewerking toegezegd aan Tax Talks. Ruys: ‘Vrijwel iedereen die we benaderd hebben reageerde enthousiast. We zijn enorm blij dat zoveel vooraanstaande specialisten hun naam willen verbinden aan dit initiatief, want dat is essentieel voor een goed eindproduct.’ Op 15 april is de eerste live uitzending (in verband met de feestdagen voor één keer op een dinsdag).
 

www.taxtalks.nl

www.quadia.com

www.licentacademy.nl

 

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 

  Cross Media Awards 2014 - Stuur jouw cases in!