Linda Mantel nieuwe partner Legaltree
06-03-2014 12:54:53 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4173 | Tags:

Per 1 maart is Linda Mantel toegetreden als partner bij Legaltree. Linda Mantel is specialist in ondernemingsrecht, met een focus op fusies en overnames en commerciële contracten. Vlak voor haar overstap naar Legaltree is Linda als interim Legal Counsel betrokken geweest bij de overname van televisieproducent Eyeworks door Warner Bros (onderdeel Time Warner). Van 2004 tot 2013 was Linda werkzaam als advocaat bij NautaDutilh. Bij Legaltree zal Linda haar ondernemingsrechtelijke praktijk verder uitbouwen.

 

Legaltree heeft onder het motto Quality is personal een geheel eigen visie en wijze van werken ontwikkeld. Daarbij staat de persoonlijke aandacht van partners voor de cliënt altijd centraal. Legaltree bestaat exclusief uit advocaten met minimaal acht jaar ervaring. Legaltree wordt gevormd door 21 partners die maatwerk leveren aan nationale en internationale cliënten.

 

Profiel Linda Mantel

Linda Mantel is specialist in ondernemingsrecht, met een focus op fusies en overnames en commerciële contracten. Linda heeft zich toegelegd op het persoonlijk begeleiden, adviseren en ondersteunen van bedrijven op ondernemingsrechtelijk gebied. Zij heeft een grote expertise in fusies en overnames met een internationaal karakter opgebouwd.

 

Opleidingen

Masterclass Business Contracts
VU Law Academy - Leergang Fusie en Overname (module 1 en 2)
Universiteit Utrecht - Doctoraal Nederlands recht, richting privaatrecht

 

Werkervaring

Van 2004 tot 2013 was Linda werkzaam als advocaat bij NautaDutilh. Linda richtte zich hier op de juridische aspecten van het gehele traject van alle mogelijke soorten bedrijfsfusies en overnames, inclusief due diligence onderzoeken, onderhandelingen voor aandelen- dan wel activa passiva deals, joint ventures, private equity transacties, en het uitwerken van alle verwante commerciële contracten en transactiedocumentatie.

 

In 2011 was zij gedetacheerd als Company Secretary bij Deutsche Bank Nederland N.V. Daarnaast was Linda in 2009 een aantal maanden aan het Parijse advocatenkantoor Gide Loyrette Nouel verbonden, en werkte zij in 2007 voor de vestiging van NautaDutilh in London. Aan het begin van haar carrière bij NautaDutilh heeft Linda zich op het arbeidsrecht gericht. Linda was tevens lid van de werkgroep commerciële contracten van NautaDutilh die zich bezighield met het ontwikkelen van modellen voor verschillende soorten commerciële contracten.

 

Midden 2013 heeft zij zich gevestigd als zelfstandig advocaat. Voordat zij zich bij Legaltree aansloot adviseerde zij met name televisieproducent Eyeworks als in-house Senior Legal Counsel in verband met de overname door Warner Bros (onderdeel van Time Warner).

 

www.legaltree.nl/nl/partners/linda-mantel 

www.legaltree.nl

 

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 

  Cross Media Awards 2014 - Stuur jouw cases in!