Marcel Buining stapt over van BMW naar JWT Amsterdam
23-05-2014 09:22:25 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3789 | Tags:

Per 1 september aanstaande gaat Marcel Buining de afdeling DO binnen JWT Amsterdam leiden. Hij zal daarbij nauw samenwerken met Creative Partner Bas Korsten die THINK leidt en David Navarro, eindverantwoordelijk op MAKE. Als Deputy Managing Director is Marcel samen met Ralph Wisbrun (Managing Partner) en Anita Lotten (Finance & Operations Partner) verantwoordelijk voor Klanten & Organisatie.

 

Met de aanstelling van Buining als Deputy Managing Director haalt JWT Amsterdam niet alleen een enorme dosis reclame- en marketingkennis binnen. Vooral zijn diepe begrip van klantprocessen en ervaring met het volledige scala aan disciplines nodig om een produkt of merk succesvol te vermarkten, zal van onschatbare waarde zijn voor de klanten van het bureau.

 

Marcel kwam in 1999 bij BMW Group Nederland als Brand Manager MINI, vervolgens was hij werkzaam als Brand Manager BMW en bekleedde hij sinds 2004 de functie Directeur Marketing. Van 2010 tot 2013 was Marcel werkzaam als Managing Director voor BMW Group Finland, waarna hij vorig jaar naar Nederland terugkeerde in de functie van Directeur MINI.

 

Marcel Buining: "Ik kijk terug op een fantastische tijd bij BMW Group waar ik ben begonnen en geëindigd bij het merk MINI. Ik laat een professionele en gepassioneerde organisatie achter waar mensen altijd het verschil hebben gemaakt. Dat zal ik zeker gaan missen. Het is voor mij nu een mooi moment om te starten aan een nieuwe frisse uitdaging. Ik voel eenzelfde tomeloze ambitie en drive binnen het team van JWT Amsterdam. Met mijn achtergrond en ervaring wil ik het bureau helpen deze ambitie verder vorm te geven."
 

Ralph Wisbrun, Managing Partner bij JWT Amsterdam: "Het is fantastisch dat we een groot talent als Marcel aan ons weten te binden. Met zijn drive, business sense en teambuilding-kwaliteiten is hij de juiste man om de DO-afdeling te leiden. Bovendien zullen we met Marcel’s komst nog beter in kunnen spelen op de groeiende vraag die we als JWT Amsterdam krijgen om de volledige keten van produkten en merken te beheersen, en niet alleen het communicatie-stuk. Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken."

www.jwtamsterdam.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie