Maurice Hols general manager Viacom Benelux
23-06-2014 08:52:06 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3958 | Tags:

Viacom InternationalMedia Networks (VIMN) heeft vandaag bekend gemaakt dat Maurice Hols, per direct, verantwoordelijk zal zijn voor het gehele VIMN portfolio in de Benelux. Hols is momenteel verantwoordelijk voor het Comedy & Entertainment content cluster in Noord-Europa.


 
In zijn nieuwe functie zal hij verantwoordelijk zijn voor alle lineaire basis-en digitale kanalen van het VIMN portfolio met daarin merken als Comedy Central, MTV en Nickelodeon. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor MTV Mobile en alle 50 digitale en online proposities in de Benelux. Hols blijft, ook in zijn nieuwe rol, onderdeel van het directie team van VIMN Noord-Europa.


 
Magnus Kastner, Managing Director & EVP VIMN Noord-Europa: ‘Na het succesvol opbouwen van het merk Comedy Central in Noord-Europa ben ik blij dat Maurice deze nieuwe functie en uitdaging op zich wil nemen. Hij zal in deze belangrijke regio verantwoordelijk zijn voor alle VIMN merken in de Benelux. We zien een grote kans in het lokaal uitbreiden van onze internationale business en met Maurice zijn internationale ervaring weet hij precies waar de kansen en mogelijkheden liggen bij onze kijkers, partners en adverteerders.’


 
Maurice Hols: ‘Ik ben de laatste 8 jaar op internationaal niveau bezig geweest met het uitbreiden van de Comedy Central footprint. Ik kijk ernaar uit om met deze ervaring het VIMN Benelux portfolio naar het volgende niveau te brengen in het voortdurend veranderende medialandschap. Samen met mijn management team, onze sales organisaties BrandDeli in Nederland en SBS in België en het VIMN North Senior Management team is dit de volgende stap in de evolutie van merken als Comedy Central, MTV en Nickelodeon.Sinds 2009is Maurice Hols verantwoordelijk voor het Comedy & Entertainment Noord-Europa cluster, waaronder Comedy Central, VIVA en Blink!. Vanaf 2007 was Hols verantwoordelijk voor de lancering van Comedy Central, Comedy Central Extra en Comedy Central Family in Nederland. Hij heeft Comedy Central in Duitsland, Polen, Zwitserland en Oostenrijk succesvol ge-herpositioneerd en creëerde een 24-uurs propositie in Zweden. Van 2004 tot medio 2007 was Hols verantwoordelijk voor MTV in Nederland, waaronder lokale MTV producties, programmering en marketingstrategieën vielen. Voordat Maurice Hols bij VIMN begon was hij RTV Director bij Aegis Media (Carat) en Equmedia (nu Starcom).

 

www.viacom.nl

www.branddeli.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie