Meer dan 1 miljard WK gerelateerde Facebook-interacties
30-06-2014 14:20:36 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3366 | Tags:

 

Vanaf het begin van het WK voetbal hebben er al ruim 1 miljard Facebook interacties (Berichten, reacties, likes) plaatsgevonden door meer dan 220 miljoen mensen. Over het algemeen zijn sportevenementen erg populair op Facebook, maar het WK voetbal overtreft werkelijk alles. Het Facebook data-team heeft nog nooit meegemaakt dat een evenement meer dan 1 miljard interacties teweeg bracht.

 

Tijdens de wedstrijd van afgelopen zaterdag, Brazilië tegen Chili, hadden meer dan 31 miljoen mensen 75 miljoen interacties over deze wedstrijd. Deze wedstrijd was de op een na meest besproken wedstrijd op Facebook. Alleen de openingswedstrijd op 12 juni tussen Brazilië en Kroatië bracht meer teweeg: toen vonden 140 miljoen interacties door 58 miljoen mensen plaats.

 

De Braziliaanse spelers doen het niet alleen goed op het toernooi. Ook op Facebook scoren ze. Een foto van Neymar en Hulk heeft meer dan 2,5 miljoen likes en meer dan 70,000 shares - waarmee dit de meest populaire post van een speler van dit toernooi is. Een foto van Neymar met zijn gebalde vuist heeft eveneens 2,5 miljoen likes.

 

 

Sports on Facebook

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie