Microsoft en salesforce.com kondigen strategische samenwerking aan
04-06-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3977 | Tags:

 

Microsoft en salesforce.com kondigen een strategische samenwerking aan, gericht op nieuwe oplossingen die salesforce.com 's CRM-toepassingen en platform verbinden met Microsoft Office en Windows. Voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

 

"We zijn verheugd samen met salesforce.com klanten te helpen succesvoller te zijn in een wereld waarin cloud en mobile domineren“, zegt Satya Nadella, CEO van Microsoft. "Samen zullen we nieuwe oplossingen leveren die de klantinzichten van Salesforce koppelen aan de cloud-productiviteit van Office 365, het cloud-platform van Azure en de mobiliteit van Windows, zodat onze klanten productiever kunnen zijn.”

 

"De aankondiging van vandaag stelt de klant centraal", zegt Marc Benioff, CEO van salesforce.com. "Samen met Microsoft, bouwen we bruggen waarmee onze klanten productiever zijn."

 

De bedrijven zijn van plan de volgende oplossingen te leveren:

 

Salesforce1 voor Windows en Windows Phone 8.1.

Hiermee kunnen klanten vanaf hun Windows apparaten toegang krijgen tot Salesforce. Een eerste voorbeeld hiervan moet in de herfst van 2014 beschikbaar zijn, met algemene beschikbaarheid in 2015.

 

Salesforce voor Office 365.

Nieuwe koppelingen tussen Salesforce en Office 365 geven klanten vanaf vrijwel elke locatie toegang tot de inhoud die ze nodig hebben voor samenwerking, sales, service en marketing.

 

De plannen beogen vanuit Salesforce en op Salesforce1, Office-inhoud te delen en te bewerken met Office Mobile, Office voor iPad en Office 365. Daarnaast zullen OneDrive voor Business en SharePoint Online beschikbaar zijn als geïntegreerde opslagmogelijkheden voor Salesforce.

 

Gebruikers zullen Salesforce en Outlook gecombineerd kunnen gebruiken via een nieuwe Salesforce App voor Outlook. Verder zullen gegevens vanuit Salesforce verbonden worden met Excel en Power BI for Office 365, om informatie te visualiseren en nieuwe inzichten op te doen.

 

www.salesforce.com/company/microsoft.jsp

 

Over salesforce.com

Salesforce.com levert cloud computing-oplossingen en biedt - in abonnementsvorm - een geïntegreerd online platform voor relatiebeheer, verkoop, service en marketing. Meer dan 100.000 organisaties wereldwijd, variërend van het MKB tot multinationals, stroomlijnen met salesforce.comhun klantgerichte processen. Daarnaast biedt het bedrijf met het Salesforce1-platform naast eigen toepassingen ook business applicaties van partners, via de snelgroeiende AppExchange. Deze apps zijn eenvoudig te integreren met de omgeving van eindgebruikers en zijn op nagenoeg alle mobiele platformen beschikbaar.

 

In de Benelux werken bedrijven van uiteenlopende grootte met salesforce.com, zoals KLM, PostNL, Philips, Nationale Nederlanden, Coca Cola, TVH, Telenet, Van Gansewinkel, eMerus, Mylaps en The Cloakroom.

 

www.salesforce.com/nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie