Mindshare: Nederlanders digitaal niet normaal
14-08-2013 21:08:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3894 | Tags:

Nederland blijft achter op alle gebieden van motivatie voor gebruik van digitale media, behalve op het gebied van zelfexpressie en communicatie. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van mediabureau Mindshare.

 

Vandaag heeft Mindshare het wereldwijde onderzoek Are you Digitally Normal? gepubliceerd. In dit onderzoek is via het Mindreader panel - waar 33.000 respondenten in 33 landen aan meedoen - gevraagd naar de motivaties voor het gebruik van digitale media. De methode rankt de landen op vier verschillende motivaties, gecorrigeerd voor penetratie en infrastructuur. Nederland staat op de 31e plaats in de wereldwijde hitlijst met een ranking van 29 op entertainment, plaats 30 op informatie en is te vinden op nummer 23 als het om transactie gaat. Alleen op de motivatie zelfexpressie scoort Nederland gemiddeld met een ranking van 18.

 

De uitvinders van social media, de Amerikanen, scoren zelf heel slecht op zelfexpressie (plek 31), maar op entertainment scoren ze juist heel hoog. De Chinezen daarentegen zijn de absolute nummer 1 als het om zelfexpressie gaat (met een Digital Normal Index van 181 versus 83 voor de VS). Dat betekent voor merken dat ze rekening houden met hoe ze zich in diverse landen op bijvoorbeeld Facebook manifesteren.

 

Ruud de Langen, CEO Mindshare Nederland: “Consumenten die met verschillende motivaties online zijn moeten ook op verschillende manieren aangesproken worden. Adaptive Marketing is hierbij heel belangrijk”.

 

Mindshare is een internationaal marketing- en mediabureau bestaande uit 115 vestigingen in 82 landen. Mindshare Nederland is opgericht in 1999 en heeft een gerenommeerd en gevarieerd klantenpakket bestaande uit internationale en bekende lokale adverteerders. Mindshare bezet de nummer 1 positie in Nederland (bron: RECMA) en is in 2011 door vakgroep MWG bekroond tot AMMA mediabureau van het jaar. Mindshare is onderdeel van WPP, werelds grootste communicatieservices groep.

 

www.mindshare.nl

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie