Mobility Mixx geeft 100.000ste mobiliteitskaart uit
06-06-2014 12:40:45 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3702 | Tags:

 

Mobility Mixx bereikt deze week de mijlpaal van 100.000 zakelijke mobiliteitskaarten. Het aantal werknemers met een mobiliteitskaart van de aanbieder is hiermee het afgelopen half jaar met 300% toegenomen. In totaal zijn alle uitstaande kaarten goed voor zo'n 1 miljoen reizen per maand. De explosieve groei is voor een groot deel te danken aan de uitrol van de Europese aanbesteding door de Rijksoverheid die Mobility Mixx in de zomer van 2013 won.

 

Mobiliteitskaarten zijn sterk in opkomst bij bedrijven als alternatief voor of aanvulling op leaseauto's of reiskostenvergoedingen, er is grote behoefte aan flexibel zakelijk vervoer. Mobility Mixx ondersteunt al meer dan tien jaar grotere ondernemingen en (semi-)overheden bij het afhandelen van zakelijke reizen door werknemers. "De uitgifte van de 100.000ste kaart is een mijlpaal waar we hard voor hebben gewerkt, maar waar we ontzettend trots op zijn", aldus Paul Wessels, directeur van Mobility Mixx.

 

Betalen naar gebruik in opkomst

Een groeiende trend die Mobility Mixx signaleert is dat er steeds vaker 'naar gebruik' betaald wordt. Paul Wessels: "We zien deze trend bij de overheid, onder meer als terugkerende eis in aanbestedingen, maar ook in het bedrijfsleven wordt deze behoefte steeds belangrijker." Bij betalen naar gebruik worden alleen de daadwerkelijk gemaakte reizen gefactureerd aan de werkgever. Dit is mogelijk omdat er nu een OV-chipkaart is die speciaal bedoeld is voor zakelijk gebruik. De kaart vormt de basis om de gehele organisatie te voorzien van mobiliteitsoplossingen. Denk aan OV, pool- of deelauto, taxi, OV-fiets, P+R parkeren en huurauto. "Wij zorgen ervoor dat al deze diensten mogelijk gemaakt worden op één mobiliteitskaart. De diensten kunnen afhankelijk van de keuze van de werkgever uit en aan worden gezet. Maandelijks ontvangt de werkgever een overzichtelijke rapportage. Zo is het mogelijk om te sturen op kosten", vertelt Paul Wessels.

 

www.mobilitymixx.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie