Nederlandse start-up Surfly presenteert tool om samen op het web te surfen
29-10-2013 13:33:20 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3331 | Tags:

Surfly, een Nederlandse IT start-up, presenteert een compleet nieuwe tool waarmee mensen samen op het web kunnen surfen. Met Surfly’s zelf ontwikkelde technologie biedt het bedrijf een dienst voor het eenvoudig, snel en veilig delen van web-sessies. Deze dienst wordt vandaag gepresenteerd tijdens TechCrunch Disrupt Europe in Berlijn.

 

Surfly is heel eenvoudig te gebruiken: ga naar surfly.com, voer de gewenste website in en nodig mensen uit. Wanneer de uitnodiging wordt geaccepteerd, kunnen deelnemers elkaars acties real-time volgen. Er hoeft geen software gedownload te worden en de website hoeft niet te worden gewijzigd. Surfly maakt het mogelijk om een web-sessie te delen met slechts een klik op een link.

 

Surfly gebruikt pure web-technieken om een dienst te creëren die snel en van hoge kwaliteit is. Deze combinatie is uniek in de markt. Andere bestaande diensten bieden slechts één van deze twee aspecten. Met Surfly werkt het delen van een sessie hetzelfde als het direct surfen op de website.

 

Surfly is veilig. Alleen de acties die zichtbaar zijn in je eigen browserscherm worden gedeeld. Hierdoor is het een veiligere oplossing vergeleken met bestaande remote desktop tools, omdat er geen toegang tot de computer wordt gegeven aan een externe partij.

 

“Surfly kan op vele manieren worden ingezet”, zegt Nicholas Piël, oprichter en CEO van Surfly. “Vrienden kunnen het gebruiken om samen een vakantie te boeken en website-eigenaars kunnen de tool inzetten als een verkoop- en support-tool. Surfly kan zelfs leraren en studenten helpen, omdat het hen in staat stelt om gezamenlijk online te werken. We willen ervoor zorgen dat iedereen voordeel kan halen uit onze technologie en zijn heel benieuwd waar mensen de tool voor gaan gebruiken.”

 

Surfly is in de afgelopen twee jaar ontwikkeld en wordt aangeboden als een gratis online dienst. Het bedrijf biedt ook een application programming interface (API) voor geïnteresseerde partners en resellers, zodat zij Surfly in hun eigen producten kunnen integreren.  

 

Over Surfly
Surfly is een in Amsterdam gevestigde start-up die een innovatieve oplossing heeft ontwikkeld voor het delen van web-sessies. Met Surfly kunnen mensen samen op het web surfen zonder hiervoor extra software te downloaden.

 

Het bedrijf is in 2012 opgericht door Nicholas Piël en Denis Bilenko. Linden Mobile Ventures heeft Surfly voorzien van het startkapitaal. Deze investering stelde de oprichters in staat het bedrijf op te richten, het internationale team van zeer ervaren ontwikkelaars uit te breiden en de initiële productontwikkeling af te ronden.

 

www.surfly.com    

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie