Net5: Dagelijkse bakwedstrijd Bake my day 7 april van start
05-03-2014 13:12:18 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5601 | Tags:

Bakken is hipper dan ooit. De cupcakewinkels schieten als paddenstoelen uit de grond. Waar vroeger vooral oma’s met deegbeslag in de weer waren, wint bakken momenteel ook enorm aan populariteit onder een jongere doelgroep. Bakken creëert een gevoel van gezelligheid en samenzijn waar juist in deze tijden behoefte aan is. Inspelend op die trend komt Net5 vanaf maandag 7 april om 20.00 uur met Bake my day; een dagelijks programma waarin elke week zes gepassioneerde amateurbakkers de lekkerste creaties maken en uiteindelijk tegen elkaar strijden om de titel van ‘beste amateurbanketchef van Nederland’.

 

Torens van profiteroles, kleurige macarons, hartige taarten, tongstrelende friandises of een bruidstaart van meerdere verdiepingen: er komt van alles voorbij in Bake my day. Elke week bereiden zes verschillende kandidaten de smakelijkste creaties, waarvan er slechts een kandidaat doorgaat naar de finale. In de laatste week van het seizoen strijden deze weekwinnaars tegen elkaar voor de titel ‘beste amateurbanketchef van Nederland’.

 

De kandidaten worden letterlijk en figuurlijk op de proef gesteld door een tweekoppige jury met veel verstand van zaken. Hidde de Brabander en Vicky Littlejohn nemen deze honneurs waar.

 

    

 

Hidde de Brabander (1980) is eigenaar van patissierlabel Dreams of Magnolia. Hij is befaamd om zijn bijzondere smaakcombinaties in nougat. Hij zit al van jongs af aan in het vak. Hij begon bij de vooraanstaande Noordwijkse patissier en chocolatier Huize van Wely, gevolgd door Patissier de Rouw in Vught. Hij maakte de overstap van traditionele patisserie naar de horeca en werkte bij het prestigieuze landgoed Duin & Kruidberg. Vervolgens leidde hij als chef-patissier op topniveau de ‘zoete kant’ bij driesterrenrestaurants Parkheuvel en De Librije.

 

Vicky Littlejohn (1981) is (mede)oprichter en directeur van het Bakery Institute. Na het VWO en de bakkersschool volgde ze een universitaire studie Bedrijfswetenschappen, waar ze al snel de bijnaam ‘Miss Bakery’ kreeg. Vicky werkte o.a. bij het Nederlands Bakerij Centrum. Momenteel is zij naast directeur van het Bakery Institute ook secretaris van het Nederlands Patisserie Team.

 

Bake my day wordt gemaakt door Stepping Stone Producties, in samenwerking met het Bakery Institute: dé particuliere bakkerijopleiding voor iedereen die zich wil ontwikkelen in het bakkersvak, van professional tot particulier.

 

Bake my day vanaf 7 april op maandag t/m vrijdag om 20.00 uur bij Net5

 

www.net5.nl

www.sbs6.nl  

 

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 

  Cross Media Awards 2014 - Stuur jouw cases in!