Netflix start op 13 december het tweede seizoen van Lilyhammer
25-11-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3550 | Tags:

Netflix start het tweede seizoen van de Original-serie Lilyhammer met Steven Van Zandt (The Sopranos, E Street Band) op 13 december om 9.00 uur. De acht afleveringen van één uur gaan over een man die tegen de maffia getuigt en in Lillehammer (Noorwegen) wordt ondergebracht via het getuigenbeschermingsprogramma. Lilyhammer seizoen 2 kan door Netflix-leden na de launch worden gestreamd in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken, als ook in de VS, Canada en in Latijns-Amerika.

 

"In het tweede seizoen van Lilyhammer zien we een nog betere, magnifieke, Steven Van Zandt in zijn rol als slechterik," aldus Ted Sarandos, Chief Content Officer van Netflix. "Het maakt niet uit of je het eerste seizoen al hebt gezien of nu voor het eerst kijkt: Lilyhammer is een maffiaserie als geen ander."

 

In Lilyhammer wordt ex-gangster Frank The Fixer Tagliano (Van Zandt) gevolgd terwijl hij wordt opgenomen in het Amerikaanse getuigenbeschermingsprogramma: hij moet de harde straten van New York verruilen voor de ijzige fjorden van Noorwegen om een nieuw leven op te bouwen tussen de inwoners van Lillehammer. Seizoen twee gaat verder met Frank die onder de schuilnaam Johnny Henriksen een succesvolle nachtclub heeft opgebouwd en twee kinderen heeft. Alsof het nog niet lastig genoeg is om als vader ook nog een criminele organisatie te leiden, komt alles wat belangrijk is voor Frank in gevaar wanneer zijn voormalige maffiapartners ontdekken dat hij nog in leven is.

 

Lilyhammer is ontwikkeld door Rubicon TV AS (maker: Anne Bjørnstad en Eilif Skodvin). De serie werd geproduceerd door Rubicon TV AS, waarbij Netflix co-producer was voor NRK/Netflix in samenwerking met Red Arrow International. Producenten zijn Trond Berg Nilsen en Agnete Thuland. Uitvoerende producenten zijn Lasse Hallberg en Steven Van Zandt.

 

Over Netflix

Netflix is wereldwijd het toonaangevende netwerk voor internettelevisie met meer dan 40 miljoen leden in meer dan 40 landen die gezamenlijk meer dan een miljard uur aan tv-series en films per maand kijken, inclusief originele series. Voor een vaste lage prijs per maand kunnen Netflix-leden zoveel kijken als ze willen, altijd en overal, op vrijwel elk scherm met een internetverbinding. Leden kunnen films en series afspelen, pauzeren en verder kijken, alles zonder commercials of verplichtingen.

 

www.netflix.com

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie