New York Film Academy naar Amsterdam
14-04-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3336 | Tags:

 

Op 11 april tekenden De Beurs van Berlage en de New York Film Academy een huurovereenkomst voor het voormalige Schipperscafe in de Beurs aan het Damrak. Over enkele maanden zal daar het New York Film Academy Café worden geopend.

 

Het New York Film Academy Café combineert de historische authentieke ambiance van De Beurs met de energie en dynamiek van New York. Op de kaart zullen straks originele New York City gerechten te vinden zijn als hot dogs, bagels & lax sandwiches, burgers and fries en natuurlijk pastrami sandwiches. De New York Film Academy neemt niet alleen haar naam mee naar Amsterdam. In het Café zullen kunst exposities, presentaties van gastsprekers uit de filmwereld en workshops worden georganiseerd.

 

Marcel Schonenberg, algemeen directeur Beurs van Berlage; “Wij zijn ongelofelijk trots op deze samenwerking. Het was een lang gekoesterde wens om het café aan het Damrak weer in oude luister te herstellen. Met het New York Film Academy Café, doen we meer dan dat. Het merk en de programmering rond de wereld van de cinematografie, zal Amsterdammers en bezoekers aan de stad tot de verbeelding spreken. Het geeft dynamiek aan met name de buitenzijde van ons bijzondere monument en onderstreept de rol van De Beurs als ontmoetingsplek in het hart van de stad.”

 

Jerry Sherlock, director New York Film Academy; “het partnership tussen ons beiden geeft een extra dimensie aan de lange zakelijke en culturele relatie tussen Amsterdam en New York.”

 

De komst van New York Film Academy naar Amsterdam werd definitief tijdens het werkbezoek van burgemeester van der Laan en wethouder Carolien Gehrels aan New York.

 

 www.beursvanberlage.nl

 

 

Banner