Nieuw auto-event AutoWeek Live succesvol
10-06-2014 14:00:32 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3263 | Tags:

 

Eindelijk was het zover: de eerste editie van AutoWeek Live is een feit. Gisteren vond op het RDW-terrein in Lelystad de aftrap plaats van dit gloednieuwe nationale auto-evenement. Bezoekers kunnen zich hier drie dagen lang onderdompelen in alles dat met auto’s te maken heeft.

 

AutoWeek Live opende zaterdagochtend om 10.00 uur de deuren. Autoliefhebbers, jong en oud, arriveerden onder het genot van een stralend zonnetje om getuige te zijn van deze eerste editie van hét auto-evenement van Nederland, met als gevolg dat het festivalterrein een halfuur later al goed gevuld was. Na een welkomstwoord van hoofdredacteur Robert van den Ham ging het programma van start. Honderden bezoekers konden zich bij de Wereld genaamd Test ’m Zelf melden voor een testrit over één van de speciale circuits van het RDW-terrein. Ondertussen werden in het Meeting Point de eerste imposante primeurs onthuld en personality’s uit de branche/racerij geïnterviewd. Andere bezoekers konden terecht op het terrein van Bovag, waar zij achter het stuur van een vrachtwagen mochten kruipen om het wegdek eens op een andere manier te ervaren. In de Wereld Supercars konden bezoekers hun fotografieskills bijspijkeren dankzij een workshop onder leiding van AutoWeek-fotograaf Eric van Vuuren.

 

Verstappen

Tussen de Test ’m Zelf-ritten door doken diverse coureurs de kombaan op voor een bloedsnelle ronde over het inmiddels kokend hete asfalt. Jos Verstappen, AutoWeeks Sandor van Es en Robin Frijns schóten voorbij in hun pk-beulen; op het rechte stuk werden snelheden van bijna 300 km/h gehaald. Op één van de andere parcours op het RDW-terrein konden bezoekers zich verlekkeren aan de stuurmanskunsten van de piloten van NL Drift Series, waar een hele reeks BMW’s 3-serie dwars over het asfalt schoof. Opmerkelijke verschijning tussen de drifter was rallycoureur Kevin Abbring in zijn Peugeot 208 Rally, die voor de gelegenheid het gravel verruilde voor asfalt.

 

Enthousiasme

De sfeer was gedurende de hele dag uitermate goed. Bezoekers waren vooral te spreken over het gevarieerde programma, waarin klassiekerparades werden afgewisseld door autokennisquizzen, rollenbanktests door interviews en workshops door rijden met een Lelijke Eend. Op een schaal van 1 tot 10 werd door enthousiaste aanwezigen met regelmaat een 9 uitgedeeld. In het Classics-paviljoen, waar ook auto’s te koop staan, stonden mensen te dagdromen bij hun favoriete exoten van weleer, rekenend of hun banksaldo wel toereikend was om die ene fraaie klassieker mee naar huis te nemen.

 

Zondag

Hoewel de tweede dag van AutoWeek Live enigszins regenachtig begon, weerhield dat de bezoekers er niet van om al ruim voordat de poorten opengingen in groten getale op te komen dagen. Eenmaal op het terrein kon iedereen terecht bij één van de overdekte paviljoens om zich tegoed te doen aan alle mooie auto’s die AutoWeek Live te bieden heeft. Rond het middaguur brak de zon door en was het inmiddels een drukte van jewelste. Kijk voor het volledige programma op Autoweeklive.nl

 

www.autoweek.nl

www.sanoma.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie