OLON: Nominaties De Lokale Omroep 2014 bekend
06-05-2014 15:12:23 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3057 | Tags:

Vandaag zijn de nominaties bekend gemaakt voor De Lokale Omroep van het Jaar 2014. Alle 88 deelnemende omroepen aan De Lokale Omroep Awards 2014 deden automatisch mee in de strijd om de titel De Lokale Omroep van het Jaar 2014. Na een voorselectie zijn 7 lokale omroepen genomineerd voor deze titel. Bij de selectie van deze omroepen is onder meer gelet op: gevarieerde programmering met dagelijks actueel nieuws op meerdere platforms, kwaliteit en continuïteit van onder meer het journalistieke aanbod en de bedrijfsvoering, lokale verbondenheid, gebruik van nieuwe mediatechnologieën, kweekvijver van talent, vernieuwende programmaformats en de samenwerking met andere (lokale) media in de regio.

 

De genomineerden:

1. Beuningen en Druten: WEB FM en WEB TV

2. Eindhoven: Studio040

3. Enschede: TV Enschede FM

4. Groningen: OOG

5. Horst aan de Maas: Omroep Reindonk

6. Midden Delfland, Westland, Maassluis: WOS Media

7. Oss: MFM/Dtv

 

Deze omroepen horen samen met Omroep Venlo (De Lokale Omroep van het Jaar 2013) tot de beste 8 lokale omroepen van Nederland. Deze 8 omroepen worden dit jaar ingezet als het visitekaartje van de lokale omroepsector.

 

Op 23 mei krijgen de omroepen 15 minuten de tijd om zich te presenteren aan de jury. De manier waarop ze dit doen is geheel vrij. Doel is dat de jury een indruk krijgt van wat de omroep doet en waar zij voor staat.
Na de presentatie door de omroep heeft de jury gelegenheid om de vertegenwoordigers van de omroep te bevragen.

 

Op 6 juni wordt de Lokale Omroep van het Jaar bekend gemaakt in Beeld en Geluid in Hilversum als afsluiting van de Week van De Lokale Omroep (31 mei t/m 6 juni 2014). Dan worden ook De Lokale Omroep Awards 2014 uitgereikt, de prijzen voor de beste programma's van de lokale omroepen. De nominaties voor de Lokale Omroep Awards worden bekend gemaakt op 15 mei 2014.

 

De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) is initiatiefnemer van de Lokale Omroep Awards. Met het uitreiken van deze prijzen wil de OLON de hoge kwaliteit van lokale omroepprogramma's verder bevorderen en de lokale omroepsector beter profileren. De OLON behartigt de belangen van 281 publieke lokale omroepen in Nederland.

 

Jury
De jury van de Lokale Omroep Awards 2014, onderdeel Lokale Omroep van het Jaar, bestaat uit:
Wouter Kurpershoek (journalist): voorzitter, Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Frits Lintmeijer (VNG, wethouder Utrecht), Jan Westerhof (Directeur Audio NPO) en Ruud Stikkelbroeck (directeur/hoofdredacteur Omroep Venlo)

www.olon.nl

 

 

Banner