Ooyala brengt multiscreen video en analyses voor Ziggo
24-06-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3732 | Tags:

Ooyala, de toonaangevende vernieuwer in multiscreen videostreaming en analyses, heeft aangekondigd dat het een uitgebreide video-oplossing voor de website van Ziggo zal leveren. Ooyala werkt hiervoor samen met Basefarm. Ziggo gebruikt nu een combinatie van technologische oplossingen en diensten van Ooyala en Basefarm ter ondersteuning van de online content op de vernieuwde consumentenwebsite www.ziggo.nl

 

Om te voldoen aan de groeiende vraag naar managementoplossingen voor geïntegreerde web- en videocontent, is Ooyala een strategische samenwerking met Basefarm aangegaan, een toonaangevende Europese managed services provider voor bedrijfskritische zakelijke applicaties. De mogelijkheden van Basefarm's hosting en managed services vullen de video-oplossingen van Ooyala aan, en bieden een uitgebreide end-to-end oplossing voor toonaangevende Europese RTV-zenders en kabelaanbieders zoals Ziggo. Ooyala en Basefarm zullen voortbouwen op het momentum met Ziggo om oplossingen te bieden aan andere aanbieders van betaaltelevisie en zenders, met name in de Benelux en de Scandinavische landen.

 

Door het combineren van de multiscreen videodistributie en analyses van Ooyala, met de bewezen betrouwbaarheid en schaalbaarheid van Basefarm, kan een dienstenaanbieder als Ziggo nu een betrouwbare en elegante service bieden en op hetzelfde moment precies inzien wat de interactie tussen gebruikers en hun videocontent is. Deze nieuwe inzichten kunnen worden gebruikt om voortdurend de webervaringen van hun klanten te verbeteren en het aantal nieuwe klantaanvragen en winst per klant te verhogen.

 

Neil Berry, vice president, EMEA voor Ooyala: "Door de samenwerking met onze partner Basefarm zijn we nu in staat om een betrouwbare video-oplossing aan de klanten van ziggo.nl te leveren. Deze oplossing combineert een boeiende nieuwe webervaring met nieuwe meetmethodes. Ooyala's doel is om onze klanten te helpen de nuances van het kijkgedrag van het publiek te begrijpen, op elk soort apparaat, zodat zij deze inzichten kunnen omzetten naar verbeteringen in hun bottom-line. Deze inzichten zijn niet langer optioneel; het wordt een zakelijke verplichting voor alle kabelaanbieders."

 

Marcel Ravenshorst, CEO Basefarm Nederland, voegt hieraan toe: "Ooyala's diepteanalyses en streamingtechnologie samen met onze robuuste infrastructuur stellen Ziggo in staat om nieuwe, premium multiscreendiensten te leveren. Wij hopen dat dit de eerste van vele samenwerkingen zal zijn met de voornaamste kabelaanbieders in Europa."

 

Over Ooyala

Ooyala levert persoonlijke video-ervaringen via alle soorten schermen en is toonaangevend in online video-management, uitgeven, analyses en exploitatie. De geïntegreerde serie van technologieën en services van Ooyala geven content-eigenaren de mogelijkheid om hun publiek te vergroten door grondige inzichten te geven die voor meer videogebruik en verdiensten gaan zorgen.

 

Bedrijven die gebruikmaken van de technologie van Ooyala zijn onder andere Telstra, ESPN, Foxtel, Univision, Bloomberg, Telegraph Media Group, Telefonica, The North Face, Rolling Stone, Dell, Sephora en honderden meer. Het hoofdkantoor van Ooyala is gevestigd in Mountain View, Californië. Andere kantoren zijn te vinden in New York City, Londen, Sydney, Tokyo en Guadalajara, Mexico. Het bedrijf werkt samen met de beste resellers en technische partners op het Amerikaanse continent, Europa, Afrika, Japan en Azië. Voor meer informatie, ga naar www.ooyala.com.

 

Over Basefarm

Basefarm is de voornaamste managed service provider voor bedrijfskritische zakelijke applicaties. Basefarm biedt geavanceerde technologische oplossingen, high-end cloud-diensten, applicatiemanagement en collocatie vanuit de zes datacenters in Europa om ervoor te zorgen dat bedrijfskritische zakelijke oplossingen altijd beschikbaar zijn. Basefarm is opgericht in 2000 en met 350+ medewerkers beheren ze meer dan 35.000 diensten die ruim 40 miljoen eindgebruikers in 23 landen bereiken.

 

www.ooyala.com

www.ziggo.nl

www.basefarm.com/nl

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie