Open Studio Dagen op het Media Park - Hilversum
20-08-2013 16:14:35 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3794 | Tags:

De 6de editie van de Open Studio Dagen, aanstaande zaterdag 24 en zondag 25 augustus, komt steeds dichterbij. Het belooft misschien wel de mooiste editie tot nu toe te worden. Op het Media Park en in de studio´s kan je alles te weten komen over het maken van radio en televisie. Misschien kom je dit jaar die ene BN-er zelfs wel tegen zoals Britt en Ymke. De Open Studio Dagen worden dit jaar voor de 6e keer georganiseerd.

 

De start van de Open Studio Dagen is bij het kleurige gebouw van Beeld en Geluid. Hier ontvang je het programmaboekje. Kinderen kunnen meedoen aan een spannende speurtocht waar ook mooie prijzen mee te winnen zijn. Speciaal in dit weekend kun je een route volgen achter de schermen van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en een blik werpen in de gigantische archieven.

 

Crush Radio is het talentenstation van de Nederlandse Radio dat het hele weekend van de Open Studio Dagen live uitzendt vanuit Beeld en Geluid (te volgen via de website). Er zijn bekende dj’s te zien en te horen als: Mattie Valk (Q-Music), Daniel Lippens/Ivo van Breukelen (SlamFM), Barend van Deelen (3FM) en Martijn Biemans (538). Op zondag is het mogelijk een workshop te volgen.

 

De route leidt vervolgens naar de studio´s in het Studiocentrum. Hier ervaar je hoe groot een lege studio aanvoelt en natuurlijk staan er decors van bekende programma´s van de tv. Speciaal voor dit weekend is een show geproduceerd waar je als kandidaat aan mee kan doen en waar de profs van het park laten zien hoe een televisieprogramma gemaakt wordt. Rondom de studio´s laten ook diverse culturele instellingen uit Hilversum tijdens verschillende optredens zien wat ze in huis hebben.

 

Vervolgens loop je naar de immense decorhal van Hollandse Handen. Hier worden de meeste decors van Nederland ontworpen en gebouwd.  Daal af naar de catacomben waar honderdduizenden rekwisieten staan.

 

Op de hele route word je geïnformeerd over het productieproces van radio en televisie en kom je vanzelf uit bij Studio 21 waar RTL je verrast met de vele show mogelijkheden van deze studio (alleen toegankelijk op zaterdag). Er zijn top optredens te zien van het showballet en artiesten van ’21 On Air’. Daarnaast geven de acht finalisten van ‘So You Think You Can Dance The Next Generation’ twee spetterende optredens en delen Britt & Ymke handtekeningen uit.

 

Studio 23 is het domein van Omroep MAX. Hier kun je een foto laten maken in het decor van De Geheugentrainer. Er wordt een speciale selectie van schilderijen van Sterren op het Doek tentoongesteld in het decor van Studio MAX Live. In de kleine studio kun je zaterdag onder begeleiding van Martine van Os ervaren hoe het is om autocue te lezen en zondag kun je tussen 12.00 – 14.00 uur het live Radio 1 programma De Perstribune bijwonen. Presentator Govert van Brakel heet je van harte welkom om een kijkje te nemen tijdens de uitzending (vrije inloop).

 

Op het Joop van der Ende Plein, vlak bij het Mediacentrum geniet je tenslotte van diverse optredens verzorgd door YO! Media, een online video platform door jongeren en de Hilversumse Cultuur.

 

De Open Studio Dagen worden georganiseerd door Hilversum Events en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hilversum, MAX, Beeld en geluid, Media Academie, Media Park Beheer, RTL Nederland en natuurlijk alle andere participanten die meewerken aan de realisatie van deze dag.

 

www.openstudiodagen.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie