Philips introduceert Smartphone App voor werkplek
15-12-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3587 | Tags:

Koninklijke Philips heeft een innovatief intelligent verlichtingssysteem voor kantoren ontwikkeld dat werknemers in staat zal stellen om de verlichting en temperatuur van hun werkplek of vergaderruimte te personaliseren via een app op hun smartphone of tablet. Medewerkers kunnen de verlichting en temperatuur zo instellen dat die het best beantwoordt aan hun voorkeuren of de activiteit van het moment - gaande van concentratie, vergadering of een pauze - wat het welzijn en comfort op de werkplek bevordert.

 

De innovatie zal voor het eerst geïnstalleerd worden in The Edge, een kantoorgebouw ontwikkeld door OVG Real Estate aan de Zuidas in Amsterdam voor Deloitte en AKD dat voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnormen (gecertificeerd BREEAM1 - Outstanding). Deloitte en OVG hebben bijgedragen aan de functionaliteit en realisatie van het systeem in The Edge.

 

"Innovatie heeft de hoogste prioriteit bij Deloitte en samenwerken met Philips is een geweldige ervaring in het combineren van onze visie en ambities in data-analyse. De inzet van meer dan 30.000 sensoren en onze gezamenlijke analytische capaciteiten zullen leiden tot volledig nieuwe inzichten in het gebruik van kantoorruimte. Dat helpt klanten van Philips en Deloitte de CO2-uitstoot van hun gebouwen te verminderen en een duurzamere wereld te creëren", zegt Erik Ubels, Chief Information Officer van Deloitte Nederland.

 

 

Facility managers zullen efficiënter kunnen omgaan met bedrijfskosten en het energiemanagement van het gebouw, terwijl medewerkers meer comfort en controle krijgen over hun kantooromgeving via hun smartphone of tablet. Daarenboven zal het IP-enabled lichtsysteem facility managers de kans geven om het gebruik en de activiteitspatronen van de ruimtes in het gebouw in real-time te volgen en te beheren met uitgebreide actuele en historische overzichten. De LED-armaturen zijn voorzien van sensoren en zenders, die op hun beurt weer zijn verbonden met intelligente monitoring- en beheersystemen. De verlichting functioneert zo als een transportmiddel voor het verzenden van deze gegevens, wat beheer van verlichting, verwarming, ventilatie en airconditioning mogelijk maakt via één enkel systeem.

 

"Bedrijven kunnen via intelligente verlichtingssystemen een beter inzicht krijgen in het gebruik van hun kantoorgebouw, en tegelijkertijd kunnen medewerkers hun werkomgeving aanpassen aan hun behoeften", zegt Derk Bots, Directeur Indoor Verlichting Philips Nederland. "De armaturen zullen gedetailleerde gegevens leveren over welke ruimtes er gebruikt worden en wanneer. Daarmee kunnen facility managers waar nodig de lichtniveaus selectief verlagen, verwarming of koeling verminderen of niet noodzakelijke schoonmaakrondes over te slaan als niemand in de ruimte is geweest."

 

Coen van Oostrom, Oprichter en CEO van OVG voegt eraan toe: "Ons innovatieve partnerschap dat we voor het project The Edge aangingen met Philips en Deloitte/AKD zal resulteren in een nieuwe blauwdruk voor duurzame ontwikkelingen in de bouwbranche. We zijn trots dat we samen met deze leidende bedrijven deze efficiënte innovatie voor het beheer van gebouwen ontwikkelen en realiseren. Dit project past bij onze ambitie om leidend te blijven in innovatie voor duurzame kantoren."

De hoogste classificatie volgens de internationaal erkende Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM).

 

www.philips.com

www.philips.nl

www.deloitte.nl

www.ovg.nl

 

Dit persbericht is gedistribueerd door ANP Pers Support

 

                                                                                                   Home

 

 

www.perssupport.nl/apssite/permalink/80093