Prijsdoorbraak onbeperkt zakelijke mobiele telefonie
11-12-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3385 | Tags:

Het is gedaan met de dure zakelijke telefoonabonnementen. Telecomaanbieder Eenvoud lanceert onbeperkt mobiel bellen, sms'en en mobiel internetten binnen Nederland voor minder dan twee tientjes per maand. Dat is een historische prijsdoorbraak. Met dit aanbod slaat Eenvoud een flink financieel gat met de traditionele zakelijke mobiele aanbieders.

 

De verborgen kosten

"De kracht van Eenvoud zit hem simpelweg in de eenvoud", zegt oprichter Erik-Jan Dekker. "Ik stoor me vreselijk aan complexe tariefplannen, belbundels en valse beloftes met 'gratis' telefoons. Ik ben ondernemer en ik wil gewoon veel bellen en internetten als ik dat nodig vind. Mijn enige zorg moet dan de batterijduur van mijn toestel zijn. Verder niks."

 

Eenvoud rekent af met de verstarde zakelijke telecommarkt en geeft ondernemers nu de ruimte om onbeperkt te kunnen communiceren tegen vaste lage kosten. "De voordelen zijn eenvoudig. Lage en beheersbare kosten, geen zogenaamde 'bill shock' meer en werknemers hoeven met de telefoon van de zaak geen onderscheid meer te maken tussen werk en privé."

 

Altijd contractvrij

Eenvoud Telecom kan haar tarieven zo laag houden omdat er geen dure verkooporganisatie en telefoonteam op de kosten drukt. De meeste administratieve handelingen vinden plaats online en zijn geautomatiseerd. Omdat het abonnement flat fee is, zijn veel handelingen niet nodig om bijvoorbeeld bundels aan of uit te zetten of te verhogen en te verlagen. Deze beperkende mechanismen zijn overbodig geworden. Het gebruik is immers onbeperkt.

 

"Ik maak me sterk voor zelfredzaamheid", stelt Dekker. "Je moet ondernemers zo min mogelijk begrenzen. Het organiseert zich wel. Een abonnement opzeggen bij Eenvoud kan dan ook per maand. Ondernemers blijven contractvrij."

 

Meeste innovatie in tariefplannen

Ondanks de snelle smartphones en hippe gadgets, vindt er in de telecomsector zelf weinig baanbrekende vernieuwing plaats. "Laten we eerlijk zijn, het gaat in wezen nergens over zo'n telefoonabonnement. Je wilt gewoon bellen, sms'en en internetten. Toch vindt de meeste innovatie in de telecom plaats op het gebied van tariefplannen, terwijl naar mijn mening 'verbruikskosten' een achterhaald begrip is. De focus moet liggen op de dienstverlening rond de communicatie, niet op de betaling ervan."

 

Eenvoud Telecom is 6 december van start gegaan op het netwerk van T-Mobile. Een contractvrij abonnement is vanaf die datum via de website www.eenvoud.nl af te sluiten voor 19,95 euro per maand exclusief btw.

 

www.facebook.com/eenvoud.nl
 
www.eenvoud.nl

 

Dit persbericht is gedistribueerd door ANP Pers Support

 

                                                                                                   Home

 

www.perssupport.nl/apssite/permalink/80026