RTL 5: Vanaf 2 september Nederlandse reality op de vooravond
26-08-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3765 | Tags:

 

 

De vooravond van RTL 5 krijgt vanaf 2 september een compleet nieuwe invulling met uitsluitend Nederlandse reality. Achtereenvolgens zijn Tattoo Stories, Even Krap Bij Kas en 112 Ooggetuige te zien en later dit jaar wordt 112 Noodoproep daaraan toegevoegd. De programma’s zijn elke doordeweekse dag te zien tussen 18.30 uur en 20.30 uur.

 

In Tattoo Stories worden tattoo artists gevolgd tijdens hun werk. Dagelijks gebruiken zij hun gereedschap voor het zetten van allerlei soorten versieringen op human canvas: van dolfijntjes tot teksten en van portretten tot new skool. Achter bijna alle opdrachten zit een verhaal omdat veel tattoos een emotionele betekenis hebben, zoals het verlies van een geliefde of het overwinnen van een verslaving. Maar er zijn ook genoeg tatoeages die voor de gein worden gezet, zoals een Amsterdammertje op iemands edele delen en de tekst Bossche Bol op een kaalgeschoren hoofd. Helaas gaat het ook wel eens mis en volgt een cover up.

 

De nieuwe Nederlandse realityserie Even Krap bij Kas brengt de dagelijkse gang van zaken bij verschillende pandjeshuizen in beeld. Mensen die snel contant geld nodig hebben, zien de lommerd vaak als laatste stap. Hier kunnen ze hun goederen, variërend van een theelepel tot een opgezette schildpad en van een bowlingbal tot een gouden tand, definitief verkopen of belenen. In dat laatste geval hebben ze een maand de tijd om hun spullen terug te kopen. Lukt dat niet, dan gaan de goederen alsnog de winkel in. Even Krap bij Kas gaat niet alleen over het reilen en zeilen in de winkels, maar belicht ook de vaak emotionele verhalen achter de transacties.

 

Brandweer, politie en ambulance rukken dagelijks uit voor branden, ongelukken, overvallen en vele andere spoedeisende zaken. In de nieuwe realityserie 112 Ooggetuige worden de uiteenlopende werkzaamheden van deze hulpverleners in beeld gebracht. De kijker is getuige van ongelukken, branden en andere noodsituaties. Daarnaast doen getuigen hun verhaal en krijgt de kijker tips hoe in noodsituaties te handelen. 112 Noodoproep brengt ook 112-situaties in beeld, maar dan worden deze van begin tot eind gereconstrueerd. Van het telefoontje tot de afloop ziet de kijker hoe mensen in noodsituaties handelen. Slachtoffers en betrokkenen vertellen zelf over de meest angstaanjagende momenten in hun leven. Van huiselijk geweld tot ongevallen en van verkrachtingen tot overvallen en branden.

 

http://rtl.nl/tattoostories

http://rtl.nl/evenkrapbijkas

http://rtl.nl/112ooggetuige

www.rtl.nl    

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie