RTL XL: meer content, persoonlijk en kindvriendelijk
06-09-2013 12:00:50 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3906 | Tags:

 

RTL XL trapt het nieuwe seizoen af met een complete verbouwing van binnen en van buiten. De vernieuwingen worden stap voor stap doorgevoerd op alle schermen met om te beginnen een nieuwe iOS app en een nieuwe website. De vernieuwde website en apps voor smartphone, tablet en connected tv brengen gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid samen in een gloednieuw jasje. Het snelgroeiende video on demand platform biedt de kijker bovendien tal van nieuwe functionaliteiten en meer seizoenen van programma's.

 

Op het RTL XL platform kunnen gebruikers vanaf nu:

•Binnen de apps meerdere seizoenen van programma's terugkijken in plaats van alleen de afgelopen tien dagen

•Uitgebreid zoeken met een filter op zenderaanbod of bladeren door titels of zoeken op naam

•Via Mijn RTL het aanbod inrichten naar eigen behoefte

•Een persoonlijke afspeellijst samenstellen en video's op elk gewenst moment en op elk gewenst platform bekijken

•Titels toevoegen aan Favorieten om in één overzicht de nieuwste afleveringen van favoriete programma's te zien

•Alle bekeken video's terugvinden in Kijkgeschiedenis

•Kindvriendelijk gebruik door het activeren van de Kidsmodus

•Video's delen op social media om een video aan te bevelen bij vrienden

 

Het nieuwe RTL XL is te downloaden voor iOS en beschikbaar op de vernieuwe website. De Android app wordt in september vernieuwd. Connected TV en Windows 8 volgen later dit jaar.

 

Daan de Lange, Development Manager RTL XL bij RTL Nederland over het nieuwe RTL XL: “We zijn eind 2010 gestart met RTL XL om kijkers de vrijheid te geven om content te consumeren op het moment dat zij willen. In drie jaar tijd zijn we met 55% explosief gegroeid. Het werd echt tijd om RTL XL te updaten. De behoefte van de consument verandert elke dag. We zien dat de opkomst van smartphones en tablets meer kijkmomenten creëren met een grote verschuiving naar mobiel als gevolg. Daarom hebben we de afgelopen maanden geïnvesteerd om op alle platformen een volwaardig product neer te zetten met een gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en vooral goed ogend design. Op welk platform je ons ook bezoekt, je krijgt overal dezelfde kwalitatieve ervaring. Met dit nieuwe design is een basis neergezet die we in de toekomst verder kunnen uitbouwen.”

 

RTL XL heeft ook op persoonlijk vlak een facelift gekregen. De Lange geeft uitleg: “We willen al heel lang dat je bij RTL XL je eigen videoervaring beleeft. Daarom komen we nu met Mijn RTL; door je eigen afspeellijst samen te stellen kun je programma’s bewaren tot later. Door eenvoudig je favoriete programma’s aan te vinken, krijg je een overzicht van de nieuwste video’s van jouw lievelingsprogramma’s. Alles wat je hebt bekeken blijft gedocumenteerd in de kijkgeschiedenis en video’s delen zit er uiteraard ook in.”

Ook aan de kinderen is gedacht. De Lange over veilig gebruik: “RTL XL wordt door het hele gezin bekeken, vooral tablets zijn bij kinderen enorm populair. In Kidsmodus zien kinderen alleen Telekids content en kunnen ze de iPad optimaal gebruiken."

 

•Sinds de start is de videoconsumptie op RTL XL met 55% gestegen

•RTL XL is in het eerste half jaar van 2013 20% meer gegroeid dan in dezelfde periode het jaar ervoor

 

www.rtlxl.nl

https://itunes.apple

www.rtlnederland.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie