Run op aanmeldingen voor innovatiefestival OpenCo Amsterdam
14-05-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4629 | Tags:

Het loopt storm met de aanmeldingen voor innovatiefestival OpenCo Amsterdam. Binnen een week na opening van het programma, is driekwart van de 1.000 beschikbare plaatsen gevuld. Op 15 mei openen meer dan 50 innovatieve bedrijven, zoals TomTom, Peerby, Twitter, ZEEF.com en Tesla, hun deuren voor bezoekers. Deelnemers kunnen zich gratis inschrijven via www.openco.nl, waar ze hun eigen innovatie-tocht door de stad kunnen uitstippelen. Hier is ook de volledige lijst van deelnemende bedrijven te vinden. Tijdens de informele borrel aan het eind van de dag komen de bezoekers samen om ervaringen te delen.

 

Bekende innovatieve ondernemers in de Commissie van Aanbeveling

OpenCo Amsterdam wordt gesteund door de Amsterdam Economic Board, en het initiatief wordt verder uitgedragen door een aantal prominente namen die plaats nemen in de Commissie van Aanbeveling.

 

-       Pieter Waasdorp (Directeur Ondernemerschap, Ministerie van Economische Zaken)

-       Diederik Breijer (CEO Benelux IPG Mediabrands) 

-       Ruud Hendriks (Co-Founder Startupbootcamp)  

-       Maarten Beucker Andreae (Co-Founder TTY, Searcle, 2dehands.be

 

Pieter Waasdorp: "Nederland moet een land worden waarin het aantrekkelijk is om als bedrijf door te groeien en wereldspeler te worden. Hiervoor hebben ondernemers toegang nodig tot onder andere kapitaal, klanten, coaching en tot elkaar. Initiatieven als OpenCo voldoen precies in die behoefte. Daarom steunt het ministerie dit initiatief van harte."

 

Diederik Breijer: “Mediabrands omarmt het OpenCo Amsterdam festival omdat het op een unieke manier inzage geeft in de broedplaats van onze innovatie economie - de meest innovatieve start-ups en snel groeiende bedrijven openen letterlijk hun deuren om hun eigen verhaal te vertellen. De lijst van participerende bedrijven bewijst dat er grote behoefte is aan dit festival.”

 

Ruud Hendriks: “Iedere generatie heeft recht op z'n eigen revolutie, maar de huidige lichting start-ups zal waarschijnlijk meerdere revoluties meemaken en veroorzaken. Ik ben blij dat OpenCo innovatie en disruptie breed toegankelijk maakt, en trots op de plaats die Amsterdam in deze inneemt.”

 

OpenCo vond eerder plaats in New York, San Francisco, Detroit en London. Deelnemen aan OpenCo is gratis, voor zowel bedrijven als bezoekers.

 

www.openco.nl

 

 

Banner