Salesforce.com introduceert Salesforce Identity
23-10-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3532 | Tags:

Salesforce.com introduceert Salesforce Identity. Salesforce Identity biedt een geïntegreerd identiteitsplatform waarmee medewerkers, klanten en partners in één keer veilig en vertrouwd toegang krijgen tot alle, voor hen relevante toepassingen, op alle mogelijke devices. Gebruikers beschikken hiermee over één identiteit voor al hun zakelijke apps en social feeds, net zoals men dat gewend is vanuit de consumentenwereld. Dit betekent een sterke vereenvoudiging van het beheer van apps en gebruikers.

 

Salesforce Identity is gebouwd op het Salesforce Platform en maakt een einde aan complexe losstaande identificatieprocessen. CIO’s kunnen nu voor elke gebruiker een maatwerkoplossing creëren waarmee deze simpel en effectief toegang heeft tot elke lokale, webgebaseerde of mobiele toepassing. Hiermee kan het bedrijf de regie houden bij de huidige explosieve groei van zowel apps als devices. Dit verandert, mede onder invloed van ontwikkelingen als Bring Your Own Device (BYOD), de manier waarop mensen en bedrijven intern en extern met elkaar in contact staan en informatie uitwisselen.

 

“De traditionele informatiegrenzen van bedrijven vervagen nu nieuwe applicaties en devices de manier hebben veranderd waarop medewerkers, klanten en partners met elkaar communiceren en zakelijke informatie delen”,  zegt Mike Rosenbaum, EVP Salesforce Platform. “Salesforce Identity maakt het voor CIO’s mogelijk deze bedrijfstransformatie te versnellen met één enkele schaalbare identificatieoplossing voor de ‘connected world’ – direct afkomstig van het cloud-platform dat zij al vertrouwen.”

 

Bestaande oplossingen voor het beheer van identiteiten creëerden duidelijke grenzen inzake wie, wat en hoe medewerkers toegang hadden tot kritische bedrijfsinformatie. Decennialang vertrouwden CIO’s op deze oplossingen om de toegang te regelen tot een beperkt aantal lokale (‘on-premise’) applicaties en devices. De cloud en de mobiele revolutie zorgden echter binnen een onderneming voor een breed scala aan nieuwe, niet-ondersteunde applicaties en devices die niet door de bestaande legacy-oplossing te beheren waren. Dit dwong IT-organisaties tot het moeizame beheer van meerdere identiteitssilo’s, hetgeen resulteerde in niet op elkaar aansluitende applicatie-ervaringen en vermindering van productiviteit. Daarnaast zijn medewerkers steeds meer verbonden met klanten en partners en delen zij met hen bedrijfskritische informatie via applicaties en devices die de IT-afdeling niet heeft geleverd noch heeft goedgekeurd. Hierdoor neemt de complexiteit en het aantal identiteiten nog verder toe. 

 

Organisaties hebben behoefte aan één enkele identiteitsoplossing voor de nieuwe connected wereld. Een oplossing die centraal beheer mogelijk maakt van het groeiende aantal applicaties, devices en identiteiten die nu toegang hebben tot de bedrijfsinformatie. Salesforce Identity biedt organisaties deze oplossing.

 

Een CIO kan nu bijvoorbeeld voor een specifieke gebruiker een bepaalde mobiele app en een lokale applicatie beschikbaar maken vanuit een en dezelfde beheeromgeving. Andere voorbeelden zijn de medewerker die nu met één keer inloggen toegang heeft tot elke applicatie die hij gebruikt, of het nu Salesforce is, Exact of Dropbox. Een partner kan nu toegang krijgen tot dezelfde apps als de medewerker, maar op andere niveaus en het is nu heel eenvoudig geworden om in één keer de toegang af te sluiten van mensen die de organisatie verlaten. Van klanten van de organisatie die zich via hun Facebook log-in aanmelden kunnen de profielen en contactgeschiedenis nu direct in de relevante interne systemen worden opgenomen. 

 

Salesforce Identity levert de CIO extra functionaliteit in de vorm van Cloud Directory, Directory Integration, Reporting, Dashboards en Multi-factor Authenticatie. De gebruiker heeft eenvoudiger toegang dankzij faciliteiten als Single Sign-On, Mobile Identity, Social Collaboration en Social Sign on.

 

Voor het volledige Engelstalige persbericht en prijsinformatie kijkt u op http://www.salesforce.com/company/news-press/press-releases/2013/10/131015.jsp

 

www.salesforce.com/nl

http://facebook.com/salesforce

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie