Samsung opent in samenwerking met Phone House eerste Experience Stores
24-03-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4636 | Tags:

 

Samsung Nederland opent samen met Phone House vandaag in Haarlem en Den Haag de deuren van zijn eerste twee Experience Stores. In de winkel ervaren bezoekers de producten van Samsung vóór aanschaf. Komende maand gaan nog drie vestigingen open. 

 

De eerste twee Samsung Experience Stores zijn gevestigd aan de Haarlemse Grote Houtstraat en Haagse Venestraat. Drukke winkelstraten in het centrum van deze steden. De winkel toont het volledige assortiment Samsung mobiele telefoons, wearables en tablets. Ook hebben bezoekers van de Samsung Experience Stores de keuze uit abonnementen van alle aanbieders, zoals ze bij Phone House gewend zijn. Voor aanvullende diensten, zoals software-updates en reparaties, kunnen bezoekers tevens in de Samsung Experience Stores terecht.

 

Het zorgvuldig getrainde personeel van de Experience Store staat garant voor een ongeëvenaarde Samsung-beleving in de winkel. Volgens Menno van den Berg, Managing Director van Samsung Nederland, helpt dit de bezoekers bij het kiezen van het juiste device. “Een smartphone, smartwatch of tablet is een grote aankoop. Mensen vragen vrienden naar hun ervaringen, bekijken reviewsites, maar willen het product het liefst ook zelf ervaren hebben voordat ze kiezen.”

 

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen de elektronicaproducten die ze kopen, pas thuis voor het eerst gebruiken. “Dat ze de producten uitproberen voordat ze afrekenen, is de essentie van de Samsung Experience Store. De winkel is helemaal ingericht om producten te ervaren en mensen te helpen om zo de juiste keuze te maken”, aldus Menno van den Berg.

 

Samsung werkt voor het nieuwe winkelconcept nauw samen met Carphone Warehouse Group, in Nederland bekend als Phone House. “De samenwerking sluit naadloos aan bij onze strategie om bestaande kennis en mogelijkheden te combineren met toegevoegde waarde om mensen te verbinden met de hulp van innovatieve technologie”, zegt Eric-Jan Doorenbosch, Managing Director van Phone House Nederland.

 

Behalve in Haarlem en Den Haag opent Samsung komende maand Experience Stores in Amersfoort, Apeldoorn en Eindhoven. Het concept wordt ook uitgerold in Duitsland, Ierland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

 

www.samsung.nl

www.phonehouse.nl