SBS vernieuwt zender apps door toevoeging video-on-demand
04-09-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3171 | Tags:

Vandaag zien drie volledig vernieuwde apps van de televisiezenders SBS6, Net5 en Veronica het levenslicht. Geheel in lijn met de vorige week gepresenteerde vernieuwde zender websites voert de video-on-demand functionaliteit de boventoon in deze nieuwe apps. Kijkers en fans kunnen nu waar en wanneer ze willen videocontent eerder of terugkijken en daarmee nog beter in contact blijven met alles wat SBS te bieden heeft. Wederom een belangrijke stap binnen de full media format strategie van het bedrijf dat de laatste tijd haar digitale fundament in razend tempo opnieuw heeft opgebouwd.

 

Vorig jaar lanceerde SBS bij alle drie haar televisie zenders een tweede scherm dat zeven dagen per week, gedurende de hele avond een verrijking bood op wat er op televisie te zien was. Het bleek al snel een succes en daarom is de uitbreiding van de apps een logisch vervolg.

 

SBS neemt de rol van de kijker erg serieus en voegt met het vernieuwen en doorontwikkelen van haar zender apps dan ook meteen de daad bij het woord. Er is goed geluisterd naar de feedback van alle gebruikers. Die gaven aan een terugkijk functionaliteit binnen de bestaande zender apps te missen. Deze functionaliteit is, samen met een tweede scherm optie voor SBS6, de uitgebreide Twitter livestream en een overzichtelijke tv-gids nu verwerkt in één gebruiksvriendelijke app die geschikt is voor smartphones en tablet met het iOS of Android besturingsysteem. Voor iedereen die niet over zo’n mobiel apparaat beschikt zijn alle functionaliteiten die de apps bieden ook beschikbaar via de websites van de zenders.

 

De apps zijn net als de vorige week vernieuwde zender websites met een herkenbaar gezicht wederom overduidelijk onderdeel van dezelfde familie en de strategie die in het afgelopen jaar goed vorm heeft gekregen.

 

Edwin Valent, Creatief Directeur van SBS: “Bij de lancering van de zenderbrede tweede schermen, inmiddels een jaar geleden, wilden we iets unieks in de markt zetten. Veel tv-programma’s werden destijds voorzien van een eigen tweede scherm zonder daarmee echt waarde toe te voegen. Wij hebben er toen voor gekozen een tweede scherm te ontwikkelen waarbij we niet slechts een aantal weken op een specifieke avond verrijking bieden, maar juist het hele jaar door, zeven dagen in de week. En dat bleek een schot in de roos. Kijkers en fans gaven aan dat ze programma’s, clips en andere video content graag terug zouden zien in de volgende versie van de apps. Dat hebben we nu toegevoegd. We hebben dit moment tevens gebruikt om de apps verder te optimaliseren en te voorzien van een fris nieuw design dat perfect aansluit bij de nieuwe zendersites en ons video-on-demand platform KIJK.nl”.

 

Later dit jaar volgt de uitrol van de voor mobiele apparaten geoptimaliseerde zendersites.

 

www.sbs6.nl

www.net5.nl

www.veronicatv.nl    

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie