SBS6: Renate Gerschtanowitz houdt Nederland spiegel voor in Wie goed doet…
04-04-2014 13:57:43 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3559 | Tags:

Wie is er zo eerlijk om vergeten geld in een pinautomaat alsnog aan de eigenaar terug te geven? Of wie heeft het geduld om een opa te helpen een sms’je aan zijn kleinzoon te sturen? Deze en andere dilemma’s worden getest in het nieuwe SBS6 programma Wie goed doet… Met verborgen camera’s wordt gekeken hoe behulpzaam wij eigenlijk écht zijn. Renate zelf verrast daarnaast verschillende goedhartige mensen met een toepasselijk cadeau waarmee zij nog meer mensen kunnen helpen. Wie goed doet… is vanaf 19 april om 22.00 uur te zien bij SBS6.

 

In de huidige maatschappij, waarin we al weinig tijd voor onszelf hebben, is aandacht en zorg voor elkaar helemaal niet vanzelfsprekend. We denken altijd dat Nederlanders zo hulpvaardig zijn, maar is dat ook werkelijk zo? Hoe reageert een nietsvermoedende voorbijganger? Met de verborgen camera werd Nederland op de proef gesteld. Iemand komt een paar euro tekort bij de kassa. Hoe vrijgevig zijn we? Of bij de bouwmarkt past de nieuwe kast niet in de auto. Wie is er zo aardig om de kast even te brengen?

 

Renate draait de rollen voor één keer om en staat onverwacht voor de deur met een bijzondere verrassing. Een nieuwe scooter voor de 22-jarige Annerens. Nu kan ze zelf op en neer naar het verzorgingstehuis waar ze helpt en is niet meer afhankelijk van anderen. Ook Mike en Enrico, die kosteloos online hulp bieden aan gepeste kinderen, worden verrast met gloednieuwe laptops waarmee ze nog meer goed werk kunnen doen.

 

Renate mag namens de VriendenLoterij deze bijzondere mensen belonen met nèt dat extraatje waarmee ze weer anderen kunnen helpen. Want uiteindelijk: wie goed doet... goed ontmoet!

 

Wie goed doet… wordt geproduceerd door Talpa

 

Wie goed doet…vanaf 19 april om 22.00 uur bij SBS6


www.sbs6.nl/wiegoeddoet 

www.sbs6.nl