SBS6: Vanaf 16 april nieuwe Nederlandse serie - Rechercheur Ria
20-02-2014 16:53:19 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5795 | Tags:

 

 

Geheel volgens traditie komt SBS6 weer met een nieuwe Nederlandse serie op de woensdagavond. Na de succesvolle series Dokter Tinus en Danni Lowinski is het vanaf 16 april de beurt aan Rechercheur Ria. In deze humoristische politieserie is Ellen Pieters te zien in de rol van Rechercheur Ria, een alleenstaande moeder van een bijdehante tweeling. Als onhandige en ogenschijnlijk stuntelende rechercheur lost ze moordzaken op met haar feilloze intuïtie. Rechercheur Ria is vanaf 16 april te zien om 20.30 uur bij SBS6.

 

Ria is een ogenschijnlijk gewone vrouw, waardoor zij door haar omgeving, en voornamelijk door sluwe criminelen, wordt onderschat en hierdoor zaak na zaak weet op te lossen.

 

 Het leven van Ria is ingewikkeld. Ze ligt sinds een paar maanden in scheiding met haar man Jaap, gespeeld door Victor Löw. Bijkomstige moeilijkheid is dat haar ex ook nog eens haar collega bij de recherche is. Sinds de scheiding probeert Ria haar leven als alleenstaande moeder weer op de rit te krijgen. Maar dat is niet eenvoudig als je bedenkt dat ze twee kinderen op moet voeden en daarnaast haar werk niet los kan laten. Ria’s collega Martin, gespeeld door Manuel Broekman, probeert haar daar waar mogelijk te ondersteunen, dit in tegenstelling tot rechercheur Lydia. Deze dame, die gestalte wordt gegeven door Birgit Schuurman, leeft voor de feiten en cijfers. Ze irriteert zich dan ook mateloos aan Ria en haar onconventionele manier van werken. Maar dat is niet de enige reden…

 

Rechercheur Ria is een bewerking van de succesvolle Spaanse serie Los Misterios de Laura en zet de traditie voort van authentieke detectiveseries als Columbo en Murder She Wrote. Rechercheur Ria wordt geproduceerd door JOCO MEDIA onder creatieve leiding van Johan Nijenhuis, die tevens de regie van enkele afleveringen voor zijn rekening neemt.

 

Rechercheur Ria vanaf 16 april bij SBS6

 

www.sbs6.nl/RechercheurRia

www.sbs6.nl  

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam