Sevendays.nl: Jongeren hebben hun buik vol van voedingshypes
08-05-2014 14:40:56 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3825 | Tags:

Superfoods, voedselzandlopers, suikervrij en glutenvrij eten. Als je alle artikelen en onderzoeken over voeding leest, zou je bijna niets meer durven eten. Uit een online poll van jongerenkrant 7Days en Scholieren.com, die werd ingevuld door 1152 jongeren, blijkt dat zij zich hierdoor niet gek laten maken.

 

De helft heeft zelfs de buik vol van al die hypes en eet gewoon wat hij of zij lekker vindt. 16% vindt voedingshypes onzin maar houdt zich wel aan de Schijf van Vijf. 25% van de tieners die de poll invulden, leest wel wat er in de media over voeding wordt geschreven en haalt eruit wat hij/zij denkt dat goed is. Slecht 9% gelooft er echt gezonder van te worden. ‘Dit illustreert mooi dat jongeren heus niet zomaar achter elke hype aanlopen’, zegt 7Days-hoofdredacteur Lotte Stegeman. ‘Ze zijn kritisch genoeg om hun eigen afwegingen te maken

 

7Days legde ook een aantal voedingshypes voor aan twee experts. Zij geven hun mening over een paar hardnekkige feiten en fabels rondom voeding. Je leest ze in de krant van vrijdag 9 mei. Ook op Sevendays.nl is deze week extra aandacht voor voeding.

 

7Days is hét nieuwsmerk voor ambitieuze jongeren van 12 tot 18 jaar. De krant 7Days verschijnt elke vrijdag in een oplage van 30.000 exemplaren. Via www.sevendays.nl, @7DaysNL en op www.facebook.com/7DaysNL blijven jongeren altijd op de hoogte van alles wat nieuw en voor hen relevant is.

 

www.sevendays.nl

www.facebook.com/7DaysNL

 

 

Banner