Siebrand Dijkstra – CEO AppMachine – genomineerd voor Computable-award
09-09-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3729 | Tags:

Siebrand Dijkstra, oprichter en CEO van de Nederlandse start-up AppMachine, is genomineerd voor een Computable Award in de categorie CEO van het jaar. De jury roemt de innovatieve AppMachine-technologie om haar eenvoud en hoge kwaliteit, waarvoor Dijkstra verantwoordelijk is. Stemmen op Siebrand Dijkstra kan nog tot 8 oktober. Computable maakt op 7 november tijdens een feestelijke gala-avond alle winnaars bekend.

 

Siebrand Dijkstra richtte AppMachine in 2011 op. Dijkstra ontwikkelde met zijn team van achttien programmeurs een online platform waarop iedereen in een fractie van de tijd en kosten native iOS- en Android-apps kan ontwikkelen. Voor het bouwen van een app in AppMachine zijn geen technische of designvaardigheden nodig. Zo maakt iedereen snel en makkelijk een app met een geheel eigen uiterlijk. Juist dat is wat de onafhankelijke vakjury van de Computable Awards aanspreekt. Het platform is eind februari 2013 in bèta beschikbaar gesteld op het Mobile World Congress 2013 in Barcelona. Half juni 2013 is AppMachine officieel live gegaan en kunnen er apps ingediend worden in de app stores. Inmiddels heeft het bedrijf ruim 37.000 gebruikers wereldwijd.

 

Dijkstra is een rasondernemer. Zijn eerste start-up was Quality Netware Tools BV (QNT): maker van communicatiesoftware in een tijd dat er nog geen internet was. In acht succesvolle jaren verkocht hij elfduizend producten, zoals internetdomeinen en software om printers sneller aan te sturen, aan 3.800 bedrijven. Na de verkoop van QNT startte Dijkstra met SchoolMaster. Met dit bedrijf bouwde hij administratieve software (onder de naam Magister) voor scholen in het voortgezet onderwijs. SchoolMaster begon in 2001 met vijftig kleine scholen en in totaal vijftigduizend leerlingen. In 2009 had de onderneming tachtig procent van de markt in handen met vijfhonderd scholen en in totaal achthonderdduizend leerlingen. Voor Dijkstra was het toen tijd SchoolMaster te verkopen en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Die uitdaging werd AppMachine.

 

De ICT-vaktitel Computable reikt dit jaar voor de achtste keer op rij de Computable Awards uit. De prijzen worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Hoewel het in de categorie van CEO van het jaar ogenschijnlijk gaat om de verdiensten van één persoon, willen de Computable Awards juist het team en het bedrijf eren, die de opvallende prestaties mede mogelijk hebben gemaakt. De CEO treedt daarbij natuurlijk als het boegbeeld van de onderneming op. Dit is juist belangrijk om te beseffen in een tijd waarin soms ingrijpende wijzigingen binnen organisaties moeten worden doorgevoerd.

 

Per categorie zijn vijf bedrijven, projecten of personen genomineerd. De ranking door de jury en het aantal stemmen van Computable-lezers bepalen elk voor de helft welke genomineerde een award in november ontvangt.

 

Stemmen kan via: www2.computable.nl/computableawards/stem

 

Over AppMachine

Met de introductie van het nieuwe online platform zet de Nederlandse start-up AppMachine een nieuwe standaard voor het maken van mobiele apps. AppMachine maakt het voor iedereen mogelijk om prachtige apps te maken. Het gaat dan om de vormgeving, het ontwikkelen, testen en publiceren van apps. Hiervoor is geen speciale deskundigheid nodig, zoals programmeervaardigheden. Siebrand Dijkstra richtte AppMachine op in 2011. Hij was eerder succesvol in Nederland met educatieve software. Het nieuwe AppMachine-platform is twee jaar in ontwikkeling. AppMachine heeft momenteel achttien ontwikkelaars in dienst, die blijven werken aan het verder uitbouwen van het platform.

 

www.appmachine.com

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie